Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:28, 16. 3. 2020.

| Sport

Dubočica bez plej-ofa, ali sa ostvarenim ciljem

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
dubočica novi pazar
Ostali bez plej-ofa, ali ostvarili zacrtani cilj, foto: ARKUS liga

Iako su najavljivali da im nedostatak podrške sa tribina neće uticati na igru, prazna hala i manjak igrača zbog bolesti doprineli porazu rukometaša Dubočice iz Leskovca, a izgubili su na svom terenu u 21. kolu ARKUS lige od Novog Pazara (42:31). Ovime su Leskovčani ostali bez plej-ofa, ali u timu ističu da su ispunili cilj - ostanak u najvišem rangu takmičenja.

Loš start imali su rukometaši Dubočice koji su u prvih 7 minuta primili 5 golova, a nijednom nisu pogodili mrežu protivnika. Prvi gol za domaćine postigao je kapiten Marinković iz penala u 7. minutu (5:1).

Slabi su sa golovima bili i u narednih petnaest minuta, a Novi Pazar imao je +10 u 22. minutu (18:8). Nisu mogli do kraja prvog poluvremena Leskovčani da pariraju gostujućem Novom Pazaru, a na pauzu su otišli sa skoro duplom razlikom u golovima (25:13).

Malo bolju igru rukometaši Dubočice imali su u drugom poluvremenu, i u 47. minutu smanjili prednost gostiju na +10 (34:24).

Ipak, veliki zaostatak nisu mogli da stignu do kraja meča, te je Novi Pazar u praznoj hali u Leskovcu slavio rezultatom 42:31.

Poslednje kolo ARKUS lige odloženo je zbog virusa korona, verovatno se neće igrati, ali to Leskovčanima neće uticati na celokupan skor.

Dubočica je trenutno 5. na tabeli, neće igrati plej-of, a trenutno se ne zna da li će igrati plej-kup.

Iako su ostali bez plej-ofa, trener Leskovčana Saša Pejčić kaže da su ostvarali zacrtani cilj - ostanak u najvišem rangu takmičenja.

Dosta je igrača bilo povređeno i bolesno, te nismo nastupili u jakom sastavu. Iako smo mislili da nam meč bez publike neće mnogo uticati na igru, falila je podrška sa tribina. Jesmo izgubili i nećemo igrati plej-of, ali ja moram reći da jesmo zadovoljni i da smo ostvarili zacrtano - ostajemo u Superligi i ne igramo plej-aut - kaže Pejčić.

Još se ne zna da li će se odigrati poslednje kolo ARKUS lige, ali i bez tih mečeva, jasno je da je Dubočica takmičenje završila na 5. mestu sa 11 pobeda i 10 poraza.

DUBOČICA - NOVI PAZAR 31:42 (13:25)

Sportsko-rekreativni centar “Dubočica”

Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin)

Sedmerci: Dubočica 6 (5), Novi Pazar 2 (2)

Isključenja: Dubočica 2, Novi Pazar 8 minuta

DUBOČICA: Pešić, Cvetković 5, Simić 6 (2), M. Stanković, I. Stanković 1 (1), Nikolić 4, Marinković 1 (1), Đurić, Denić, Mađar 4, Mitrović 1, Gašić, Radivojevič, Džunić, Atanasković 9 (1), Radisavljević.

NOVI PAZAR: Mujčinković 2, Žujović 4, Međedović 1, Arifović, Milenković, Mekić, Hadžović 2, Hakić 6 (2), Davidović 7, Raković, Banduka 7, Radisavljević 4, Milošević 9.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: