Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 4. 2. 2021.

| Sport

Dubočica nadigrala Partizan, Železničar slavio u Aranđelovcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
dubocica
Dubočica savladala Partizan; foto: JV/ M. M.

U pretposlednjem kolu regularnog dela prvenstva ARKUS lige, timovi sa juga zabeležili su pobede. Dubočica je u Leskovcu savladala Partizan rezultatom 29:27, dok je niški Železničar kao gost u Aranđelovcu ekipi Šamota zabeležio trijumf rezultatom 30:23. Obe ekipe su već obezbedile plasman u plej-of koji počinje 20. i 21. februara.

Najzanimljiviji meč 13. kola A grupe odigran je u Leskovcu, gde je Dubočica uspela da slomi otpor crno-belih tek pred sam kraj meča. Gosti iz Beograda kontrolisali su rezultat u prvom delu i imali dva gola prednosti, ali u samom finišu prvog poluvremena nekoliko tehničkih grešaka Partizana su iskoristili domaći da serijom od 4:0 postave rezultat 15:13.

Potpuno drugačija slika viđena je u drugom delu, gde je domaćin u potpunosti imao kontrolu rezultata, a tri uzastopna gola Radovića doveli su u 53. minutu Dubočicu do plus četiri (27:23).

Činilo se da je utakmica rešena, međutim nesmotrena isklučenja igrača iz Leskovca dala su novu šansu oslabljenom Partizanu koji tu priliku nije iskoristio i do kraja meča je uspeo samo da ublaži poraz, pa je konačan rezultat utakmice bio 29:27.

Za igrača utakmice proglašen je Vanja Nikolić koji je mrežu Partizana pogodio 6 puta, a isti broj golova u domaćoj ekipi postigao je i Matović, dok je jedan gol viška dao Radović. Najzapaženiji u redovima gosta bio je golman Andrej Trnavac koji je bravuroznim odbranama držao svoj tim u igri.

rk zeleznicar foto: RK ŽelezničarPobedu je u B grupi ostvario Železničar, koji je kao gost Šamotu uspeo da odigra drugo poluvreme na svom nivou i upiše pobedu rezultatom 30:23. Neočekivani početak utakmice (6:1), i ne baš sjajno prvo poluvreme izabranika Đorđa Teodorovića, s obzirom da su tokom čitavog prvog poluvremna bili u rezultatskom deficitu. Ipak, pred odlazak na pauzu uspeli su da smanje minus, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 13:12.

U drugom delu viđena je prava simultanka igrača iz Niša. Nekoliko serija uzastopnih golova razrešile su sve dileme oko pobednika, pa je Teodorović dao priliku i igračima koji ove sezone nisu imali preveliku minutažu. Najbolji strelac meča bio je srednji bek „Želje“ Aleksandar Pavlović koji je bio precizan 6 puta. Pored njega kod gostiju su se istakli i Stojanović i Milosavljević koji su se 5 puta upisali u listu strelaca. Kod ekipe Šamota najraspoloženiji je bio golman Ilić kome je pripao i epitet igrača utakmice.

Pobede Dubočice i Železničara nisu imale rezultatsku važnost, jer su obe ekipe već izborile plasman u doigravanje, ali će značiti za samopouzdanje tima. U poslednjem kolu koje se igra već predstojećeg vikenda, Nišlije će dočekati beogradski Obilić, dok će Leskovčani gostovati ekipi Crvenke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NI

    22:33 // 5. 2. 2021.

    Uvek je lepo pobediti partizan

  • Mara

    13:00 // 4. 2. 2021.

    Biće bolje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: