Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 21. 5. 2019.

| Sport

Dubočica ostvarila prvi cilj, već sanja nove snove

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
rk dubocica
Nadaju se da će za 2, 3 godine igrati plej-of, Ilustracija; Foto: Bojana Antić

Nakon 19 godina Leskovac, ranije poznat kao grad rukometa, imaće predstavnika u elitnom takmičenju. Kao pobednik Super B lige istok-zapad Dubočica je izborila ulazak u Superligu za narednu sezonu, a sportski direktor kluba Saša Miljković kaže za Južne vesti da je bilo naporno, ali da su ispunili zacrtani cilj.

Od starta prvenstva, priča Miljković, imali su jasan cilj - ulazak u Superligu. Borba je sa kragujevačkim Radničkim trajala do samog kraja, ali su ispunili zacrtano. Sezonu im je, priča on, obeležio poraz od Žitorađe (24:22).

Nama je sezonu obeležio poraz u Žitorađi jer je to bila prekretnica za nas. Da nismo taj poraz uspeli da pretvorimo u uspeh to bi bila bolna tačka svih nas. Međutim, to nas je trgnulo i nakon toga imali smo sve pobede i jedan nerešen rezultat - kaže Miljković.

Leskovčani su u drugom delu takmičenja nanizali 18 pobeda zaredom, a ulazak u najviši rang takmičenja značajan je kako za klub, tako i za grad. Uloženo je mnogo rada i truda koji su se na kraju, dodaje, isplatili.

Ovo je veliki uspeh za naš grad, za ljude koji vole sport. Mi smo sada najuspešniji gradski klub i mislim da svi na to treba da budemo ponosni - kaže on.


Potrebna veća finansijska i podrška navijača

Da bi u Superligi “zblistali” potreba im je veća finansijska pomoć, kaže Miljković, ali i više navijača na tribinama. Iako je atmosfera na utakmici sa Radničkim bila fenomenalna, broj navijača je kasnije opadao, što nije “sjajno” za motivaciju.

Značila nam je podrška navijača, ali ja lično nisam zadovoljan jer pamtim vremena kada je dolazilo i 5.000 ljudi. Drugačije je kada se igra pred punom halom, tako da pozivam sve ljude da ubuduće prate naše utakmice i daju podršku našim igračima - kaže Miljković.

U toku je planiranje za narednu sezonu, kaže Miljković, ali ne može da priča o tome dok i zvanično ne dobiju odgovor od Grada da će im pomoći finansijski. Sa sredstvima koje trenutno imaju, kaže, neće mnogo dogurati u elitnom takmičenju.

Dubočica nema finansijska sredstva, tako da će nam trebati pomoć Grada i sponzora. Nadam se da će imati volje da nam izađu u susret i od toga će zavisiti naše dalje planiranje. Mi jesmo gradski klub, klub svih građana i iako nemamo prihod, novac koji dobijemo trošimo kako treba, što smo i pokazali našim radom - kaže on.

Dodaje i da nije cilj samo ući u viši rang i tamo ostati, već i postići bolje rezultate, te se, kako kaže, nada da će za koju godinu igrati plej-of.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: