Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 20. 1. 2020.

| Sport

Dubočica posle dva meseca dobila novu upravu

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
rk dubočica uprava
Izabrano novo rukovodstvo kluba, foto: S. I.

Nakon što je pre nešto više od 2 meseca celokupna uprava Rukometnog kluba Dubočica 54 podnela ostavke, na Skupštini jedinog leskovačkog superligaša izabrano je novo. Za članove Upravnog odbora izabrani su leskovački privrednici, a jednoglasnom odlukom za predsednika je postavljen Srba Nešić, nekadašnji član Uprave.

U Upravnom odboru sada se nalaze leskovački privrednici Dejan Janković, Igor Denić, Bratislav Jovanović i Bojan Stojanović.

Novoizabrani predsednik Srba Nešić kaže da je pred novim rukovodstvom težak posao, naročito što se finansija tiče, a najavljuje i nova pojačanja u ekipi. srba nešić, rk dubočica Nešić novi predsednik kluba, foto: S. I.

Ove godine smo iz lokalnog budžeta dobili 13 miliona dinara i mislim da to neće biti dovoljno za funkcionisanje jer će samo taj iznos otići na plate igrača. A gde su oprema, organizacija utakmica, gostovanja i slično. Moraćemo da obezbedimo dodatna sredstva, a neophodna su nam i pojačanja sa strane - kaže Nešić.

Kada će se ekipa pojačati i koga imaju u planu, Nešić zasad nije otkrivao.

Dosadašnji sportski direktor Saša Miljković i sekretar kluba Goran Ivković istupili su sa svojih funkcija, ali kažu da klub ostavljaju u “dobrim rukama”.

Novom rukovodstvu u nasleđe ostavljamo to da oni neće morati da se pravdaju zbog nas niti da se izvinjavaju zbog naših poteza. Nadam se da naš klub nije dostigao svoj maksimum i da će još bolji rezultati tek doći. Mi smo svakako i dalje tu i spremni smo da pomognemo kad god treba - kaže Miljković.

Uprava će u narednom periodu odlučivati ko će popuniti mesta sportskog direktora i sekretara kluba.


Prioritet jačanje škole rukometa

Iako klub ima i juniorsku ekipu, Nešić kaže da će u narednom periodu prioritet novog rukovodstva biti i jačanje škole rukometa.

Trenutno imamo čak osmoricu igrača sa strane i to je poražavajući podatak za klub i Leskovac. Jedan od naših prioriteta biće jačanje škole rukometa jer smatram da osnova našeg kluba moraju da budu naši igrači, ali, po meni, u narednih 5, 6 godina ne vidim nekog našeg igrača na kome će se zasnivati igra Dubočice - kaže Nešić.

Plan za ovu sezonu je bio sačuvati status superligaša, što su, kaže Nešić, i ostvarili, a ubuduće će probati da dovedu ekipu do većeg nivoa.

Inače, Dubočica je nakon 19 godina uspela da uđe u najviši rang takmičenja, trenutno su 4. na tabeli, a takmičenje nastavljaju 1. februara kada dočekuju ekipu Partizana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: