Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 27. 11. 2022.

| Sport

Dubočica rutinski do pobede u derbiju juga

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Prokupčani bez šansi za trijumf; foto: M. M.

Rukometaši Dubočice nisu dozvolili iznenađenje u 10. kolu Arkus Supelige pošto su u leskovačkoj Hali sporotva bez većih problema rezultatom 31:23 (18:12) savaladali prokupački Topličanin. ”Vukovi” su nakon trijumfa u derbiju juga stigli do 8 osvojenih bodova, dok je tim iz Prokuplja ostao u donjem delu tabele sa svega dve pobede.

Od starta utakmice rukometaši Dubočice su komšijma stavili do znanja da će uspeti da prekinu seriju od tri uzastopna poraza i dođu do važne pobede. Već posle 20 minuta utakmice Leskovčani su došli do plus 5 (12:7), da bi raznovrsnom igrom u napadu na odmor otišli rezultaom 18:12.

Nije se mnogo promenila slika ni u nastvavku igre, Topličanin je bio inferiorniji protivnik, a manjak broja igrača u rotaciji se odrazio i na rezultat, pa su domaći u 44. minutu stilgli i do čak 8 golova prednosti (24:16). Do kraja su je starateg Dubočice Siniša Mičić pružio šansu igračima sa manjom minutažom koji su uspeli da održe razliku i tako upišu nova dva boda (31:23).

Da Leskovčani lakše dođu do pobede pobrinuo se i golman Miroslav Kocić koji je upisao 14 uspešnih intervencija, od čega i tri odbranjena sedmerca, pa je s pravom poneo epitet igrača utakmice. Ipak, Kocić nije imao rešenja za sjajnog Aleksandra Stojanovića koji je jedini bio raspoložen za igru u timu iz Prokuplja i upisao čak 11 golova.

Izabranici Siniše Mičića neće imati vremena za odmor, pošto ih već u utorak čeka gosotovanje višestrukom šampiopnu ekipi Vojvodine, dok će Topličanin narednog vikenda takođe imati težak zadatak, pošto će u hali ”Dr Zoran Đinđić” gostovati prvoplasirana Metaloplastika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: