Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 1. 4. 2023.

| Sport

Dubočica srušila Metaloplastiku u Šapcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Leskovčani pod vođstvom Đorđa Teodorovića upisali još jedan trijumf; foto: RK Dubočica

Rukometaši leskovačke Dubočice savaldali su na gostovanju Metaloplastiku u Šapcu rezultatom 27:26 (14:13) i sa nova dva boda preskočili kragujevački Radnički za 6. mesto tabale ARKUS lige.

Nakon nekoliko međusobnih susreta u kojima su bili nadomak pobede nad nekadašnjim dvostrukim prvakom Evrope, ”Vukovi” su do pobede nad Metaloplastikom stigli su pod vođstvom, rođenog Šapčanina, Đorđa Teodorovića.

Tim iz Leskovca bio je bolji rival tokom prvih 30 minuta meča, u 24. minutu su imali i maksimalnnih plus 4 (13:9), ali su domaći do odlska na odmor taj zaostatak smanjili na gol razlike (14:13).

Rk Dubočica Pobeda za 6. mesto na tabeli; foto: RK DubočicaProšlogodišnji osvajač Kupa zaigrao je mnogo bolje u nastavku, okrenuli su rezultat na njihovu stranu, stigli do 20:17 i tada se činilo da će uspeti da prelome utakmmicu. Međutim, s obzirom na to da u tome nisu uspeli Leskovčani su brzo stigli do izjednčaenja, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo u egal rezultatu (23:23).

Timovi su se smenjivali u vođstvu sve do minut i po do kraja kada je Anđelković pogodio praznu mrežu Šapčana, a kasnije će se ispostaviti i doneo Dubočici veliku pobedu.

Upravo je on, uz Ristovića i Stolića predvodio tim iz Leskovca do pobede sa po 6 golova, dok je Kocić na golu opet imao dvocifren učinak - 13 odbrana. Kod Metaloplastike najefikasniji je bio Brajović sa 7, dok je Jovanović bio 6 puta precizan.

Sa nova dva boda Dubočica je na tabeli preskočili Radnički iz Kragujevca i stigli do 6. mesta, a u narednom kolu ih čeka komšijksi derbi protiv Topličanina u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: