Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 8. 3. 2022.

| Sport

Dubočica u četvrtfinalu Kupa dočekuje Železničar, Naisa gostuje Medicinaru

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Derbi "južne pruge" u Leskovcu; foto: M. M.

Rukometaši Dubočice i Železničara u međusobnom susretu četvrtfinala Kupa u sredu od 19 sati odrediće učesnika fajnl-fora koji će krajem marta i početkom aprila biti odigran u Leskovcu. Za plasman u završnicu najmasovnijeg takmičenja boriće se i rukometašice Naise, a njihov protivnik istog dana u Šapcu od 20:30 biće ekipa Medicinara.

S obzirom na to da će Leskovac 31. marta i 1. aprila ugostiti najbolje 4 ekipe na završnici Kupa Branislav Pokrajac, veliki motiv da se nađu među timovima koji će se boriti za pehar, ali i izlazak u Evropu, imaće rukometaši Dubočice. Nakon što su pružili jak otpror Vojvodini, aktuelnom šampionu, u prethodnom kolu Arkus lige, oni će pred svojom publikom biti apsolutni favoriti protiv komšija iz Niša.

Ekipa Železničara je ove sezone doživela sve poraze u prvenstvu, već su viđeni kao putnici u niži rang, ali će u leskovačkoj ”Hal sportova” pokušati da prirede veliko iznenađenje. Dva tima su se već ove sezone dva puta sastajala u regularnom delu sezone, a ”Vukovi” su bez većih problema slavili u oba meča.

Pobednik meča između Dubočice i Železničara u polufinalu sastaće sa boljim iz duela pančevačkog Dinama i šabačke Metaloplastike. Drugi polufinalni par činiće pobednici mečava Radnički Kragujevac - Partizan i Rudar - Vojvodina.


U derbiju četvrtfinala Naisa gost Medicinaru

Nedelju dana posle završnice muškog Kupa, Leskovac će ugostiti i najbolje ženske timove. Najtežeg mogućeg rivala za plasman na fajnl-for imaju izabranice trenera Živojina Maksića, pošto će im protivnik biti ekipa koja ima samo bod manje od njih na tabeli Arkus lige. ŽRK Naisa Naisa protiv Medicinara za plasman na fajnl-for Kupa; foto: Arkus liga

Naisa je u prošlom kolu doživela ubedljiv poraz u Kragujevcu od ekipe Radničkog, pa će u Šapcu pokušati da se vrate na pobednički kolosek. Ipak, to neće biti nimalo lako, jer ekipa iz Šapca u nastavku sezone ne zna za poraz, pošto su upisale čak 3 pobede i remi.

U prethodnom duelu dve ekipe Naisa je u svojoj dvorani slavila u neizvesnoj završnici rezultatom 30:29.

U ostalim četvrfinalnim utakmicama koje se igraju danas i sutra sastaju se još Vojvodina - Radnički, Vrbas - Jagodina i Mladost - Bekament.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: