Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:52, 16. 10. 2021.

| Sport

Dubočica u drugom poluvremenu slomila otpor Mokre Gore, Rudar savladao Železničar

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
RK Dubočica
Nova pobeda pred domaćom publikom; foto: M. M.

Rukometaši leskovačke Dubočice upisali su još jedan trijumf pred domaćom publikom, pošto su u 5. kolu Arkus lige savladali ekipu Mokre Gore rezultatom 29:21 (13:13). U B grupi su meč su odigrali i Rudar i Železničar, gde je domaći tim upisao pobedu nad timom iz Niša dvocifrenom razlikom 31:20 (14:8).

Mnogo jači otpor od očekivanog izbaranicama trenera Pejčića pružila je ekipa iz Zubinog Potoka koja je uspela da na poluvreme ode sa nerešenim rezultatom. Ipak, oslabljeni bez trojice standarnih igrača, igrači Mokre Gore su imali snage samo za 40. minuta, što je iskusna ekipa Dubočica iskoristila da dođe do još jedne pobede.

U većem delu meča se činilo da ”Vukovi” igraju sa pola gasa, što je moglo skupo da ih košta. Ipak, da do iznenađenja ne dođe pobrinuo se Spasić sa 8 golova, dok je na golu opet bio raspoložen Kocić koji je zabeležio čak 18 uspešnih intervencija.

Za razliku od Leskovčana koji su trijumfovali, peti poraz pretrpeli su rukometaši niškog Železničara koji nisu mogli da se suprotstave ekipi Rudara. Iskusna ekipa Dragana Ajdačića od starta meča stavila je do znanja mladim rukometašima iz Niša da neće previše kalkulisati, ali se u drugom poluvremenu opustila, pa je sredinom drugog dela prednost tima iz Kostolca bila samo jedan gol (19:18). Darko Stošić, Železničar Kapiten Stošić upisao 12 intervencija; foto: Arkus liga

Niški rukometaši više od toga nisu mogli, pa su do kraja utakmice postigli još samo tri gola, dok su domaći zategli svoju odbranu i pojačali u napadu i stigli na kraju do ubedljive pobede, iako to na terenu nije baš bilo tako.

Najbolji u redovima niške ekipe bili su Mladenović sa 6 i Kostić sa 5 golova, dok je u golman Stošić imao 12 odbrana i proglašen je za igrača utakmice. U domaćoj ekipi očekivano najefikasniji bio Nedeljković sa 7 golova, a Tatari i Dimitrejević su se po 5 puta upisali u listu strelaca.

Nakon 5. kola Dubočica se nalazi na deobi 2. mesta sa ekipom Rudara, i upravo će te ekipe naredne nedelje odmeriti snage u SRC ”Dubočica”, dok će u sledećem kolu rukometaši iz Niša biti domaćini Šamotu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leskovčanin

    23:04 // 16. 10. 2021.

    Dubočica slaba .Mokra gora isto. Koce za sad vadi fleke ne dao bog da ima slab dan.Nižerazredni rukomet čemu euforija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: