Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 4. 5. 2021.

| Sport

Dva gola Makarića za novi trijumf Radnika

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
fk radnik
Radnik sa 55 bodova na petom mestu na tabeli; foto: JV / Vanja Keser

Fudbaleri Radnika iz Surdulice savladali su Spartak iz Subotice na svom terenu rezultatom 2:0 u utakmici 35. kola Superlige Srbije. Dvostruki strelac na ovom meča bio je Milan Makarić, koji sada ima 25 postignutih golova i na čelu je liste strelaca domaćeg šampionata.

Nije mnogo toga viđeno u Surdulici, a pretilo je da se, poput susreta ova dva tima u Subotici u prvom delu sezone i sada završi bez pobednika i bez golova. Ipak, na kraju se domaćin radovao i ostao na petom mestu na tabeli.

U prvom delu susreta igralo se izuzetno tvrdo, a Spartak kome je ovaj meč bio mnogo važniji, pokušavao je da se nametne i preuzme stvari u svoje ruke, ali bezuspešno. Uglavnom su oba tima pretila sa distance, a najbolju šansu imao je domaćin. Oborio je Marčić Danoskog u svom kaznenom prostoru u 33. minutu, a loptu je uzeo Milan Makarić. Ipak, pokušaj „Panenke“ bio je loš, pa je „živu loptu“ uhvatio na gol liniji Dujmović, a na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom delu meča ista slika. Spartak je imao više od igre, ali gola nije bilo. Kada se očekivao novi remi, dobio je domaćin novi penal. Ovoga puta Makarić ne greši, iako je Dujmović „pročitao“ stranu, nije uspeo da ponovo interveniše.

Do kraja susreta domaći su iskoristili još jednu priliku, otvorila se kontra, Danoski je proigrao Bogdanovskog, a ovaj nesebično u situaciji jedan na jedan sa golmanom proigrao Makarića, koji u nadoknadi vremena postavlja konačnih 2:0.

Milan Makarić je sa ova dva gola došao na 25 postignutih na čelu liste strelaca Superlige Srbije, dok je Radnik sa 55 bodova na petom mestu na tabeli. Spartak je deveti sa pet vezanih poraza i ima 47 osvojenih bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JOCA

    14:31 // 6. 5. 2021.

    Da Vam je gospodo fudbaleri živ i zdrav sudija što odsvira penali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: