Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 30. 6. 2020.

| Sport

FK Dubočica u Prvoj ligi, Superliga kreće 1. avgusta

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Pobeda i poraz južnjaka u 5. kolu
Jug naredne sezone sa tri predstavnika u drugom rangu takmičenja; Ilustracija; foto: A. K.

Iako je prekid Srpske lige istok dočekala mnogo bliži ispadanju u Zonu, nego napretku u Prvu ligu, upražnjena mesta omogućila su leskovačkom Fudbalskom klubu Dubočica da se nađe u drugom rangu takmičenja naredne sezone. U Fudbalskom savezu Srbije su, sem sastava jedinstvenih rangova takmičenja odlučili i o datumima početka, pa tako navode da Prva liga kreće 15, a Superliga dve nedelje ranije.

Za sada nije poznato kojim parametrima su se vodili u Izvršnom odboru FSS-a, pošto su samo objavili ko su novi prvoligaši.

Doneta je i odluka o popunjavanju Prve lige Srbije. Novi članovi su FK Dubočica (Leskovac), FK Sloga (Kraljevo), FK Loznica i FK Radnički (Sremska Mitrovica) - piše na sajtu FSS-a.

Tako će se Leskovčani pridružiti dvojcu južnjaka u drugom rangu takmičenja - vranjskom Dinamu i pirotskom Radničkom.

Iako je bilo najavljivano da će jula početi nova sezona u Superligi (gde su predstavnici juga niški Radnički i surdulički Radnik), odlukom Izvršnog odbora FSS-a ona je ipak malo pomerena. Tako će najjače domaće takmičenje, koje će naredne sezone igrati čak 20 klubova, početi kasnije nego prethodnih sezona - 1. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    05:41 // 1. 7. 2020.

    ma neka ukinu takmičenje, samo "sistem plaćanja". Taman da se ne znoje momci, a i postoji rizik da bolji prođe tako, a čemu to...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: