Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 14. 7. 2020.

| Sport

FK Jedinstvo izbačeno iz lige, najavljuju protest ispred Predsedništva

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
fk jedinstvo bošnjace
Najavljuju protest ispred zgrade Predsedništva, foto: FK Jedinstvo Bošnjace

Fudbalski klub Jedinstvo iz Bošnjaca kod Lebana izbačen je iz Srpske lige Istok, nezvanična je odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. U klubu kažu da još nemaju zvanične informacije, da su o promeni saznali iz medija, a s obzirom na to da su nezadovoljni ovom odlukom najavljuju protest ispred zgrade Predsedništva.

Umesto fudbalera Jedinstva, mesto u Srpskoj ligi Istok u narednoj sezoni zauzeće ekipa Trstenika. Ovu odluku u lebanskom klubu smatraju nezakonitom, zbog čega očekuju da se ona promeni.

Iako još nema zvaničnih informacija, u klubu kažu da su o ovoj odluci saznali od predstavnika Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Odluka je došla iz kruga ljudi koji su bili prisutni na Izvršnom odboru i smatramo je stvarnom. Da bi prvenstvo bilo proglašeno završenim treba da se odigra 2/3 utakmica, a sada je odigrano samo 57 % utakmica i po tom osnovu ne mogu da proglase da smo ispali iz lige i odluka je nezakonita. Jedinstvo je već 5 godina stabilan srpskoligaš i tvrdimo da smo sa igračkim kadrom imali ekipu koja bi sigurno izborila opstanak u ligi - kažu u klubu.

Takmičenje je prekinuto zbog epidemije virusa korona, a s obzirom na to da klubovi nisu do kraja mogli da se takmiče, u FK Jedinstvo smatraju da niko nije trebalo da ispada iz lige, već da je trebalo napraviti selekciju na osnovu osvojenih bodova.

FK Jedinstvo je pred prekidanje takmičenja zauzimao 14. mesto na tabeli sa 14 osvojenih bodova, čak 10 više od ekipe Trstenika koja bi trebalo da ih zameni u ligi.

Ako je već prekinuto takmičenje, niko nije trebao da ispadne iz lige. Trebalo je napraviti sistem po kome bi u sledećoj sezoni ligu igrali klubovi koji su najbolje plasirani, a ne klubovi koji su služili za gol-razliku i borili se za opstanak u zonama - dodaju u klubu.

Najavljuju i da će, zbog nepravedne odluke, podneti krivične prijave protiv svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

Fudbalski klub Jedinstvo će se boriti svim pravnim sredstvima za opstanak i poništavanje ove nelegitmine odluke. Nije to naš hir već naša obaveza prema navijačima, prema deci koja treniraju u našem klubu i prema svim igračima i trenerima. Već sutra ćemo podneti krivične prijave protiv svih članova Izvršnog odbora FS RIS za zloupotrebu službenog položaja, a pre toga ćemo tražiti obrzaloženje na osnovu koje je doneta odluka i na osnovu kod pravilnika je Trstenik, koji je bio 10 bodova iza nas, ostao u ligi, a mi smo ispali - pitaju se u klubu.

Protest ispred Predsedništva najavljuju za 17. jul, a kažu da će prvotimci, stručni štab i navijači odigrati utakmicu ispred zgrade dok ih na sastanak ne primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ukoliko odluka ne bude povučena, dodaju, obratiće se i Međunarodnom fudbalskom sudu kao i FIFA i UEFA.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trsteničanin2

    09:45 // 15. 7. 2020.

    U ligu su administrativnim putem predloženi da udju:Timok iz Zaječara,Jedinstvo iz Paraćina,Morava iz VL.Hana,Župa iz Aleksandrovca i za Bošnjačanje problematični Trstenik.Svi ovi klubovi imaju stadione dok Jedinstvo iz Bošnjaca igra na njivi odnosno igralištu okruženom plastenicima i kukuruzom i zgradu koja nema osnovne higijenske uslove.Eto zato su ovi klubovi dobili prdnost ispred FK.JEDINSTVO.

  • Trsteničanin

    09:35 // 15. 7. 2020.

    Odlukom I.O.FSS sva takmičenja zbog kovida 19 su prekinuta sem u Super i prvoj ligi.Takmičenja ispod tih liga su registrovana u zatečenom stanju gde je Jagodina prvak lige a ispadaju po propozicijama Temnić,Trstenik,Jedinstvo Bošnjace.Znači da je Jedinstvo ispalo odlukom FSS a ne FSRIS.Za novo prvenstvo FSRIS je proširio ligu na 20 klubova gde su se stvorila 5 mesta za klubove koji imaju stadione.

  • Milan Marković

    14:41 // 14. 7. 2020.

    U kom to pravilniku piše da treba da se odigraju 2/3 utakmica da bi se registrovalo prvenstvo? Čista laž. Pomešao je taj utakmicu i prvenstvo, da bi se utakmica registrovala potrebno je da bude odigrano više od 2/3, a za prvenstvo nigde ne piše to. Zašto nije naveo na osnovu kog člana? Na osnovu čl.6 Pravilnika FSS savezi imaju ovlašćenja da na osnovu mnogih faktora odluče ko ostaje u ligi.

    • Leskovčanin

      01:09 // 15. 7. 2020.

      Novicu ,Drvceta,i ostalu bulumentu iz FSRIS treba razjuriti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: