Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 14. 5. 2013.

| Sport

FK Radnički u rasulu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-igraci-radnickog.jpg
Foto: Stefan Komadinić

Fudbalski klub Radnički je ostao bez trenera prvog tima, već mesec dana je bez članova Uprave, Skupština kluba još nije zakazana, igračima kasne plate, a nekoliko njih je izbačeno iz stanova i bili su prinuđeni da odu iz Niša.

Igrači su od ponedeljka ujutru bez prvog trenera pošto je Saša Mrkić podneo ostavku, a današnji trening obavili su prema njegovim uputstvima. Rad sa igračima bi trebalo da preuzme neko iz omladinske škole, kako kažu u klubu, jer dolazak novog trenera nije realan u ovim okolnostima.

Odlazak trenera nije jedini problem u niškom superligašu. Još 11. aprila Slavoljub Vlajković je podneo ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora, nakon ostavki dvojice potpredsednika Zorana Bankovića i Gorana Krivačevića, a sednica Skupštine još nije zakazana. Radnički kao gradski klub čeka odluku gradonačelnika Zorana Perišića koji trenutno nije u Nišu.

milan pesic Milan Pešić- Upravni odbor je morao da reaguje. To što je predsednik Upravnog odbora podneo ostavku, to ne znači da je razrešen te funkcije i da ne treba da radi taj posao dok se ne izabere novi. Lokalna samouprava predlaže određeni broj ljudi u Upravnom odboru i čeka se gradonačelnikova odluka - rekao je Milan Pešić, član Gradskog veća resorno zadužen za sport.

On je dodao da Radnički uvek ima podršku Grada.

- Grad svoje obaveze prema klubu redovno uplaćuje i ne odustajemo od toga. Bez obzira što je klub u finansijskoj blokadi, to ne smeta da se sredstva na trezorski račun proslede - istakao je Pešić.

Račun kluba je u neprekidnoj blokadi još od 19. marta ove godine, a suma se uvećala na 6 miliona dinara, prema podacima Narodne banke Srbije.

dusan jocic Dušan Jocić, urednik sportske redakcije Narodnih novina

Loše finansijsko, ali i organizaciono stanje u klubu nije nikakva novina poslednjih godina. Menjali su se članovi Uprave, menjali su se treneri, poslednjih godina i češće nego što je bilo potrebe, pa trenutna situacija nije samo proizvod problema iz ove sezone, smatra urednik sportske redakcije Narodnih novina Dušan Jocić, koji dugo godina već prati dešavanja u Radničkom.

- Ne znam da li ikoga više može da iznenadi sposobnost ovog grada, ove sredine da upropasti sve što vredi, da se obruka rekordnom brzinom. Ni ona serija od pet uzastopnih pobeda nije imala nikakvih dodirnih tačaka sa realnošću, a ispada da samo jedne od tih pobeda nije bilo, Radnički bi danas bio glavni kandidat za ispadanje. Ovo je kulminacija višegodišnjeg organizacionog propadanja kluba, koje je trajalo i u vreme prethodnog rukovodstva. Olako „trošimo“ naše, niške trenere. Kuzmanović je dva puta odlazio kao prvi na tabeli, Ilić je uveo klub u Superligu, Mrkić ostvario rekordni niz, a niko od njih nije napustio Radnički zbog loših rezultata, već iz sasvim drugih razloga - kaže Dušan Jocić, urednik sportske redakcije Narodnih novina.

Jocić dalje nastavlja:

- Sramota je da najuže rukovodstvo grada ovoliko čeka sa organizovanjem Izborne skupštine, ne znam ko je to sebi dao za pravo da misli da jedan superligaš može da funkcioniše mesec i po dana bez kompletne uprave, niti ko to ima čarobni štapić da sada dođe u klub i sanira finansijsku dubiozu. Igrači, koji, naravno, nisu bez odgovornosti za seriju loših rezultata, su izbačeni iz stanova, neki već napustili Niš, hoće li uopšte imati ko da završi sezonu? - pita se Dušan Jocić.

Igračima se, kako sami kažu, duguje 6 plata, a zbog neplaćenih kirija pojedini igrači su izbačeni iz stanova i bili su prinuđeni da se vrate svojim kućama.

petar skuletic Petar Škuletić; foto: Marjan Nikolovski

Nažalost, najmanje se sada misli na igru i na rezultate iako teoretski opstanak u Superligi još nije osiguran. Do kraja sezone Radnički ima još tri utakmice, a prva je već u subotu, 18. maja od 17h u Novom Sadu protiv Vojvodine. Radnički nakon toga igra sa Javorom i Radom, a samo jedna pobeda u ovim susretima ili jedan remi (ili poraz) kragujevačkog Radničkog ostavlja Nišlije u eliti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • casni nislija

    19:07 // 17. 5. 2013.

    pa kakav je strucni stab cudo da je i ovoliko trajalo/cestitke igracima na strpljenju

  • dobarprovoduzpropast

    15:58 // 16. 5. 2013.

    i...kao što rekoh ... hehehehehe
    hehehehehehehehehehehehehehehehehe
    heheheheheehe
    A šta ste mislili...godinama su se ovi dugovi gomilali, sada izbilo na površinu...
    Mislili ste da ako kupite majicu ili kartu za utakmicu punite njihov budžet.... Ne biva...
    Umesto što trošite pare na internet probajte da uplatite nešto na njihov račun(kao što su sportisti za malu Tijanu...)...
    Ima dosta građana koji mogu da pomognu svom timu, ali...bitno je samo pljuvanje vlasti, pražnjenje uz psovke i kritike...
    Ma svi ste vi face NIŠKE.... Gde ste bili par godina unazad? Pola vas(i više nije išlo na utakmice - bilo vas je sramota...
    E...sada klub treba vas da se stidi...
    Mnogo sam se rasplinuo... Pisao bih do sutra, ali... Ne vredi i neću da gubim vreme i živce...

    • Meraklija

      15:05 // 17. 5. 2013.

      Kompleksi su neizlecivi !!!

      Dok smo mi tu , bice i Radnickog, dzabe se nadas nekom drugom ishodu !!!

  • Nislija

    20:42 // 15. 5. 2013.

    Stvar je mnogo prosta. Grad koji nema privredu, ne može da ima prvoligaše u ekipnim sportovima.Jedu svim ostalim klubovima pare, nema nikakvih rezultata, samo agonija oko opstanka i štrajkova...svake godine ista priča.Ali naši političari vole da budu predsednici prvoligaških ekipa i šta se tu može?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: