Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 21. 2. 2023.

| Sport

FSRIS podržao kandidaturu Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Fudbal lopta KOSTA
FSRIS uz Džajića; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nakon zvaničnog ulaska Nemanje Vidića u trku za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, njegov protivkandidat po svemu sudeći biće Dragan Džajić koga je zvanično podržao i kandidovao i Fudbalski savez Regiona istočne Srbije.

Na sednicu Izvršnog odbora FSRIS-a održanoj u utorak, 21. februara, kako piše u saopštenju, jednoglasno je doneta odluka o kandidovanju Džajića.

Fudbalski savez Regiona istočne Srbije zvanično podnosi kandidaturu Dragana Džajića za predsednika FS Srbije, u mandatnom periodu 2022. - 2026. godine, za Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, koja će biti održana 14. marta 2023. godine - piše u saopštenju FSRIS-a.

Uz kandidaturu, Istočni region dostavio je i potpise podrške Džajiću 12 delegata Izborne skupštine među kojima su i Zoran Ignjatović, predsednik FSRIS-a, Leskovčanin Ivan Nikolić, predsednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Svrljižanin Dejan Branković, predsednik Organizacije trenere FSRIS-a, kao i Nišlija Vladan Miladinović Koska, predstavnik futsala.

Džajića, dugogodišnjeg funkcionera Crvene zvezde, koji je bio i uhapšen 2008. godine dok je bio potpredsednik FSS-a, prvo je kandidovao Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije, a potom i Fudbalski savez Vojvodine.

Njegovo ime iskočilo je tek nakon kandidature Nemanje Vidića, nekadašnjeg reprezentativca i igrača Zvezde i Mančester junajteda, iako se pre toga spekulisalo da je to mesto po političkoj liniji namenjeno doskorašnjem ministru poljoprivrede Bratislavu Nedimoviću.

Vidić u izjavi za medije kaže da neće odustati od trke za prvog čoveka FSS-a.

Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise 5 delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora - saopštio je Vidić.

Iako je kao i Džajić, deo karijere proveo u Crvenoj zvezdi, Vidić kaže da upravo sa te strane dolaze pritisci protiv njegove kandidature.

Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam - kaže nekadašnji kapiten Mančestera.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta u Staroj Pazovi, sa početkom u 14 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    14:58 // 22. 2. 2023.

    Ajmo penzosi u napad viste buducnost ove prcije srbije
    Umesto da jednom za svagda krenemo ispocetka i uvedemu nas fudbal u 21vek sa vidicem a mi sve kontra mi se vrcamo u 19 vek zar ovi iz regiona jugoistocne srbije su toliko coravi da nevide da je fudbal na jugu prikovan za samo dno i oni opet glasaju i predlazu zlo umesto za nesto dobro

  • Đoka Lotrić

    00:05 // 22. 2. 2023.

    Džaja u penziju a Vidić,Lazović i ostali u savez.
    Ps.Terza u ćorku

  • Penzioner

    22:36 // 21. 2. 2023.

    Sramota je do kog nivoa jedna legenda fidbala kao sto je Dzajic moze da padne o to u svojoj poznoj starosti. Da bude zamena ministru poljoprivrede Nedimovicu. Kakav primer morala ostavlja mladim fudbalerima za koje je bio i jos uvek je idol.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: