Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 3. 12. 2021.

| Sport

FSS suspendovao ministra Tončeva i njegovog sina sa funkcija u fudbalu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Tončev u amfiteatru
Pored Novice, suspendovan i njegov sin Stanislav; foto: JV

Do izricanja kazne zbog ulaska Novice i Stanislava Tončeva u sudijsku svlačionicu na poluvremenu utakmice između Radnika i TSC-a, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije na poslednjoj sednici je suspendovala aktuelnog ministra i njegovog sina sa funkcija u fudbalu.

Otac i sin Tončev dužni su da se do utorka, 7. decembra, pismeno izjasne po disciplinskoj prijavi, a suspenzija traje do donošenja odluke o sankciji, a najduže dva meseca.

Suspenzija podrazumeva da će im biti zabranjeno da obavljaju funkciju u klubu, udruženju, ili savezu, kao i da ih zastupaju u bilo kom vidu. Novica Tončev se nalazi na čelu Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, istovremeno je i član Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora FSS. Njegov sin Stanislav je predsednik surduličkog superligaša Radnika.

Protiv odluke Disciplinske komisije FSS nije dozvoljeno pravo žalbe.

Podsetimo, postupci protiv oca i sina Tončev pokrenuti su zbog toga što su u poluvremenu utakmice Radnik - TSC koja se igrala u Surdulici ušli u sudijsku svlačionicu kako bi se "raspravili sa sudijama" o navodnim greškama tokom prvog dela igre.


Tončev: Negativna kampanja protiv mene

Da je u pitanju besmislen i neosnovan napad pojedinih fudbalskih rukovodioca na čelu sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, odgovara Novica Tončev na odluku Disciplinske komisije.

On kaže da je u pitanju prljava i negativna kampanje protiv njega, kako bi skrenuli pažnju sa svojih nečasnih radnji.

Veoma je simptomatično što se sve dešava dan nakon moje izjave o smeni članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i ukazivanje na neopravdano visoke plate, zloupotrebe i malverzacije - kaže Tončev.

Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i član Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora FSS, suspendovan je po članu 54 Disciplinskog pravilnika FSS-a, koji govori o nesportskom ponašanju, a po kome je fudbalskim radnicima zaprećena novčana kazna ili zabrana vršena funkcije od 3 do 12 meseci.

Ko se nesportski ponaša prema igraču svog ili protivničkog tima, sudiji, fudbalskom radniku, rukovodstvima fudbalskih organizacija i gledaocima, za vreme igre, posle igre na igralištu ili van njega, a u vezi sa fudbalskim sportom - član je 54.

Tončev kaže da ne postoje osnove za prijavu, a kamoli disciplinsku.

Suspendovan sam po članu 54, a same sudije su dale izjavu da nikakvog ometanja i nedoličnog ponašanja sa moje strane nije bilo. Ulazak u svlačionicu kao radnja prekršaja nije predviđena nijednim članom, a pogotovo ne članom 54 - kaže Tončev.

On kaže da u tom slučaju jedino može biti kažnjen klub za lošu organizaciju pošto, kako kaže, u Disciplinskom pravilniku ne postoji kazna za ulazak u službene prostorije.

Disciplinska komisija treba da u svom radu koristi Pravilnik koji ima, a ne da postupa po nalogu generalnog sekretara FSS-a - kaže aktuelni ministar.

Inače, 29. novembra na sednici skupštine FSS-a, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković je, po hitnom postupku, izbrisao je Dušana Mrakića, Dragana Ilića i Sašu Bajčetića iz članstva u Izvršnom odboru.

*Tekst je naknadno dopunjen izjavom Novice Tončeva

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rqzbibriga

    00:00 // 4. 12. 2021.

    Pa, zar "ministra"? ! Da je posten, kao sto nije, da ima manire i vaspitanje, moral bi mu nalagao da da ostavku i kao ministar i kao funkcioner Kokezanije ! Ovako, Pink kultura na delu !

  • Dunđer

    23:12 // 3. 12. 2021.

    Pa dobro bre narode i srpski i bugarski i turski, svi narodi bre! Pa kako ovaj dunđer i šuster može da bude bilo šta u fudbalu, kakve veze on ima sa fudbalom? On fudbal nije igrao ni u Slatinu, u njegovu Božicu na Petrovdan, a sad predsednik FS Regiona istočne Srbije!!!!! Ministar ajde još i može da bude svi su takvi! E zemljo moja!

  • slavko

    17:48 // 3. 12. 2021.

    Ne iz FSS-a nego iz politickog zivota, takve i njemu slicne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: