Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 13. 2. 2022.

| Sport

Fudbaleri Radnika gostuju Spartaku, drugi deo sezone usmeren ka opstanku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Opstanak y Superligi glavni cilj Surduličana; foto: FK Radnik

Nakon niškog Radničkog i fudbaleri Radnika iz Surdulice započinju prolećni deo Superlige, a prvi protivnik u ponedeljak od 13 sati biće im ekipa Spartaka iz Subotice. Trener Dušan Đorđević ističe da će njegov tim pokušati da sa pozitivnim rezultatom započnu prolećni deo sezone, što će im olakšati dalju borbu za opstanak.

Nakon tri kontrolne utakmice na pripremama u Turskoj fudbaleri Radnika pojačani ulaze u drugi deo Superlige, te se u taboru ekipe Surdulice nadaju boljim izdanjima nego u jesenjem delu sezone, što će im olakšati da izbore opstanak.

Mnogo ekipa je uključeno i u borbu za vrh tabele a posebno u borbu za opstanak, tako da se nadam da smo sve zamišljeno uspeli da sprovedemo u delo. Ekipa je konačno kompletna, nemamo ni jedan, jedini problem i nadam se da će tako ostati, jer je to i jedan od prvih uslova, da igrači svakodnevno treniraju i da su zdravi. Nadam se da smo uspeli da ispunimo dobar deo plana na priprema. Sledi nam razmišljanje samo o opstanku, a ako budemo pokazali dobra izdanja, budemo imali i trunku sreće, možemo pričati i o nečem daljem, ali otom potom. Došli su nam novi igrači sa dobrim superligaškim i inostranim iskustvom. Konkurencija je sada jača za skoro svaku poziciju u timu. Na nama u stručnom štabu je da izaberemo najbolje, ali svi koji bud izašli na teren daće svoj maksimum i probaćemo da pozitivnim rezultatom krenemo ovaj deo prvenstva - rekao je Đorđević.

Sa velikim optimizmom nastavak prvenstva iščekuju i fudbaleri, koji se nadaju da će sve ono sa priprema da sprovodu u delo, svesni činjenice da bi dobri rezultati na početku mnogo značili za krajnji ishod pozicije na tabeli.

Imali smo dosta vremena da se posvetimo mnogim stvarima koje nismo mogli realizovati u prvom delu prvenstva zbog zgusnutog rasporeda i velikog broja povreda mnogih igrača. Novajlije su se odlično uklopile i verujem da će nam njihovo iskustvo i kvalitet pomoći u nastavku sezone. Ekipa je maksimalno fokusirana, odlično smo se spremili, radili smo na mnogim taktičkim stvarima koje nismo uspeli u toku sezone. Uželeli smo se takmičenja, iščekujemo to prvo kolo već u ponedeljak i nadamo se uspešnom startu koji će mnogo značiti za dalji tok prvenstva - rekao je kapiten Uroš Stojanović.

U prvom delu sezone ekipa Spartaka slavila je u Surdulici rezultatom 2:1, pa će fudbaleri Radnika sada imati prilku da se revenširaju za poraz pred svojim navijačima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: