Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 9. 6. 2022.

| Sport

Fudbaleri Radnika sa novim trenerom počeli pripreme za predstojeću sezonu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Linta, trener Radnik
LInta uveren da je Surdulica sredina koja može da pruži izazov i uslove za svakog trenera da bude stvaralac rezultata i sistema; foto: FK Radnik

Samo nekoliko nedelja nakon završetka prošlogodišnjeg šampionata fudbaleri surduličkog Radnika sa novim trenerom Aleksandrom Lintom počeli su pripreme za narednu sezonu. Novi šef stručnog štaba uveren je da Surdulica kao sredina može da pruži izazov, ali i uslove za trenera da bude stvaralac rezultata i sistema.

Prošlu sezonu fudbaleri Radnika završili su na 9. mestu u borbi sa timovima u plej-autu, ali je tim iz Surdulice, pogotovo u drugom delu sezone, pokazao da je ozbiljan tim kome je mesto u gornjem delu tabele. Slabiji rezultati na početku prošle sezone koštali su Surduličane boljeg plasmana, a u toku sezone Dušan Đorđević zamenio je Igora Bondžulića.

Međutim, Đorđević je na kraju sezone odlučio da napusti kormilo Radnika, pa je za novog trenera izabran biviši trener Voždovca Aleksandar Linta koji je već obavio prozivku igrača, čime su zvanično počele pripreme za narednu sezonu.

Hvala na poverenju i verujem da smo se ovim potezom prepoznali u zajedničkom putu ka dobrim rezultatima i ka uspesima. Nema sumnje da je Radnik sredina koja može da pruži izazov i uslove za svakog trenera da bude stvaralac rezultata i sistema, odnosno igrača. Uveren sam da ćemo zajedno umeti da podignemo kvalitet srpskog fudbala na lestvicu više i već sada pozivam sve ljubitelje fudbala i navijače Radnika posebno, da dolaskom na stadion daju sud o onome što ćemo raditi narednih meseci ili godina - poručio je Linta.

FK Radnik Pripreme započete u Surdulici, a od 16. juna biće nastavljene na Zlatiboru; foto: FK RadnikOsim Linte, stručni štab činiće i njegovi pomoćnici iz bivšeg kluba Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i kondicioni trener Duško Korać.

Po rečima predsednika kluba Stanislava Tončeva, početku priprema prisustvovali su gotovo svi igrači iz prošle sezone, a i izrazio je nadu da će Radnik posle 7 godina u Superligi u narednoj sezoni ući u plej-of.

Ekipa će, kako navode iz kluba, do 16. juna trenirati u Surdulici, a onda sledi dvonedeljna selidba na Zlatibor, gde će biti odrađen bazični deo priprema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: