Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 28. 4. 2022.

| Sport

Goleada u Surdulici završena remijem, Radniku i Metalcu po bod

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220428_182754
Utakmica puna preokreta završena rezultatom 3:3; foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika remizirali su i u 33. kolu Superlige, pošto je utakmica protiv Metalca završena rezultatom 3:3. Tim Dušana Đorđevića je nakon trećeg vezanog remija na deobi 10. mesta sa 39 osvojenih bodova koliko ima i lučanska Mladost.

Najefikasnija utakmica od početka plej-ofa i plej-auta viđena je u Surdulici. Iako Radniku i Metalcu golovi ove sezone nisu bili zaštitni znak, malobrojna publika na ”Gradskom stadionu” mogla je da uživa u utakmici sa puno golova i preokreta.

Nepuna dva minuta bila su potrebna fudbalerima Radnika da dođu do vođstva. Duronjić je centrirao sa leve strane, loptu je na drugoj stativi dočekao Subotić, koji je i pored sudara sa golmanom Markovićem uspeo da je sprovede u mrežu. Na novu priliku domaćih čekalo se do 18. minuta kada je Subotić kreirao šansu za Milovanovića, čije je udarac glavom otišo pored gola. Već u sledećem napadu Babićev udarac sa distance odbranio je Marković.

Usledio je potpuni preokret stanja na terenu, Metalac se probudio pa su u razmaku od dva minuta uspeli da izjednače, a onda umalo i da povedu. Prvo je Krajišnik u 27. minutu sa preko 25 metara sjajnim udarcem pogodio pod prečku mrežu golmana Ranđelovića, da bi udarac Fićovića završio za malo pored stative.

Da prete Radniku gosti iz Gornjeg Milanovca nastavili su i u drugom poluvremenu, a u 50. minutu Cvetković je naterao Ranđelovića da interveniše. Do potpunog preokreta Metalac je stigao u 57. minutu. Oštar centaršut Cvetkovića glavom je okrznuo kapiten Stojić i poslao loptu u mrežu istrčalog golmana domaćih. Međutim, prednost fenjeraša na tabeli nije se dugo zadržala, pošto je u 64. minutu Stojanović probio po levoj strani, uposlio Subotića koji je postigao drugi gol na meču.

Novi preokret viđen je samo nakon tri minuta, a prednost surduličkom timu doneo je Spasić koji je i pored toga što mu je lopta pobegla u stranu uspeo da matira Markovića. Malo je nedostajalo da Spasić i po drugi zatrese mrežu gostiju, ali je tada čuvar mreže pravovremeno intervenisao.

Kazna je usledila odmah u narednom napadu na drugoj strani, kada je Cvetkovićev udarac odbranio Ranđelović, na odbijenu loptu je natrčao rezervista Grbović i opet poravnao, ali i postavio konačan rezultat.

Radnik će i svoj naredni meč odigrati u Surdulici, a njihov protivnik 2. maja biće subotički Spartak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: