Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 28. 12. 2021.

| Sport

Član Gradskog veća najbolji sportista Leskovca za 2021. godinu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20211228_113650
Većnik nije propustio priliku da se yahvali gradonačelniku; foto: M. M.

Od svih sportista u Leskovcu, po izboru Sportskog saveza, za najboljeg u muškoj konkurenciji u 2021. godini izabran je rukometaš Dubočice i gradski većnik Andrija Atanasković, dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo košarkašici Maji Miljković. Za najbolji klub proglašeno je KK Zdravlje, najbolji trener je Jelena Stanojević iz Karate kluba Unsu, a među dobitnicima se našao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kome je pripalao specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta.

Atanasković je i u 2019. godine proglašen za najboljeg sportistu Leskovca, ali tada nije bio član Gradskog veća. To što je sada gradski funkcioner nije bilo prepreka za Sportski savez da upravo njemu dodeli najveće gradsko sportsko priznanje.

Sam Atanaskoić nije propustio priliku da se zahvali gradonačelniku Cvetanoviću, jer kako je rekao, upravo je on taj koji je prepoznao značaj sporta i pomogao leskovačkom sportu da dostigne visine. IMG_20211228_114609 Dobitnici svih priznanja; foto: M. M.

San svakog deteta je da postane šampion, da postigne gol ili koš u poslednjoj sekundi. Ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada čitavog mog tima. U našem gradu se konačno našao neko ko prepoznaje značaj sporta, to ste Vi gradonačelniče, jer je budžet sporta sa 18 miliona došao na 120. Zahvaljujem svima koji su mislili da baš ja zaslužujem ovu nagradu - rekao je Atansković.

Košarkašica rumunskog šampiona Sepsija Maja Miljković proglašena je za najbolju sportistkinju, a iznenađenje je što se plivačica Dubočice i višestruka nacionalna rekorderka Nina Stanisavljević nije našla među dobitnicima. Nina se našla u najužoj konkurenciji među mladim sportistima Olimpijskog komiteta Srbije, ali u svom gradu ove godine ostala je bez priznanja. IMG_20211228_113058 Zdravlje najbolji kolektiv; foto: M. M.

Košarkaši Zdravlja ove sezone su se vratili KLS, a godinu su sinoć zaokružili pobedom nad kraljevačkom Slogom, pa je Sportski savez odlučio da nagrada za najbolji sportski kolektiv bude dodeljena ”Farmaceutima”. Za najboljeg sportskog radnika u 2021. godini proglašen je upravo predsednik Zdravlja Igor Stojanović.

Jelena Stanojević, trener male Mile Nikolić, koja ove godine sa 6 godina postala evropska šampionka u karateu, dobitnik je priznanja za najboljeg trenera.

IMG_20211228_112158 Mala Mila među sportskim nadama; foto: M. M. Kao i prethodnih godina, nagrade su uručene i mnogobrojnim sportskim radnicima koji su su istakli svojim radom u 2021. godinu, kao i mladim nadama leskovačkog sporta.

Savez je u ime svih 120 klubova odlučio i da specijalno priznanje za razvoj i afirmaciju sporta pripadne prvom čoveku Leskovca, Goranu Cvetanoviću. Kako je obrazloženo, upravo je on najzaslužniji što će za sport iz budžeta Grada za 2022. biti izdvojeno 120 miliona dinara, dok je u 2021. godini ta cifra bila 95 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: