Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 14. 8. 2020.

| Sport

I Prva liga startuje ovog vikenda, jug posle 12 godina sa tri predstavnika

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milanović preporučuje tri treninga nedeljno u trajanju od 45 do 60 minuta; foto: Ari Bronstein, www.flickr.com
Radnički jedini od južnjaka u 1. kolu igra kod kuće; foto: Flickr/Ari Bronstein

Pirotski Radnički i vranjski Dinamo i ove sezone će predstavljati jug Srbije u Prvoj ligi, a pridružila im se i leskovačka Dubočica, što je prvi put posle 12 godina da je ovoliko južnjaka u drugom rangu fudbalskog takmičenja. Liga počinje predstojećeg vikenda, a sva tri tima pretrpela su ozbiljne "remonte" ekipa.

Prva liga će ove sezone brojati 18 klubova i igraće se 34 kola. Dva najbolja će u Superligu, ali će ispasti čak osam klubova, pa će veliki izazov biti zadržati status prvoligaša.

Verovatno najteži posao na startu, a sudeći po onome što je viđeno prošle sezone možda i u čitavom takmičenju, očekuje vranjski Dinamo. On će gostovati Grafičaru (subota, 15. avgust, 17 sati), flijali Crvene zvezde i timu koji je prošlu sezonu završio na deobi prve pozicije, ali onda odustao od ulaska u Superligu. Sada se pojačao proverenim superligaškim snagama - Nikolom Mikićem i Aleksandrom Todorovskim.

Sa druge strane, Vranjanci su kasno počeli pripreme, tek pre dve nedelje, kaže trener Dragan Antić, jer nisu znali kakva će finansijska situacija da bude, pa smatra da će tek za dve nedelje biti u pravoj formi.

Ja ne idem nikad sa belom zastavom, koliko god da su oni dobri, ako momci sve ispune što se dogovorimo mislim da ne možemo da izgubimo. Nemamo uslova, Grad je u finansijskom problemu, kao i cela zemlja, zbog korone. Sastavili smo tim, falili su nam golman i štoper. Golmana smo našli i sada još štopera. Za sada smo u pregovorima. Ako nađemo kvalitetnog štopera ciljamo ulazak u Superlgu, a bez njega teško - priča Antić.

Nešto skromnije otpočinje sezonu pirotski Radnički pa je osnovni cilj, priča trener Dejan Čelar, zadržati status prvoligaša, ali ukoliko im se ukaže prilika, napašće gornji deo tabele. Polovina prvog tima je zamenjena - neke igrače preuzeli su superligaši, neki su vraćeni sa pozajmica.

Izmenili smo gotovo pola standardnog sastava, neki su otišli u viši rang, Vlajković i Spasić, pozajmljeni igrači su se vratili u Čukarički i Radnički. Nisu nezamenjivivi, pokušavali smo i pokušavamo da nove igrače dovedemo do tog nivoa. Želja je da imamo jednu kvalitetnu sezonu i da ostanemo u prvom rangu, ukoliko se ukaže prilika napašćemo vrh tabele, ali za sada opstanak. Mislim da do poslednjeg kola neće biti sigurno ko će ispasti, a ko ići u viši rang - kaže Čelar.

Piroćanci će u prvom kolu ugostiti kraljevačku Slogu (nedelja, 16. avgust, 17 sati), ekipu koja se vratila u Prvu ligu ove sezone. I ova, kao i sve ostale utakmice igraće se bez prisustva publike.

Drastično su se pojačali, jer su prešli u drugi rang takmičenja, ali sigurno da nijedna ekipa neće biti u formi na početku. S obzirom na to da smo toliko promenili tim, neće biti lako, ali uvek je dobro otvoriti takmičenje pobedom. Igrači su se privikli na to da nema publike, dosta je sablasna atmosfera, sve se čuje, ali ne huk sa tribine i podrška, vidim da neki evropski klubovi puštaju sa razglasa navijačke pesme - rekao je Čelar.

Dubočica će prvoligašku premijeru imati u subotu, 15 avgusta od 17 sati, u Novom Sadu, protiv Kabela. Leskovčani su do Prve lige stigli administrativnim putem, pošto je mesto u Prvoj ligi ostalo upražnjeno, a Fudbalski savez Srbije je odlučio da ga popuni upravo Dubočica, mada nije razjašnjeno koji su bili kriterijumi za to.

Leskovački klub je tokom leta drastično izmenio sastav, doveo je brojne nove fudbalere, većina ih je stigla iz redova prvoligaša i srpskoligaša, Nenad Kačar i Marko Petrović prosleđeni su na pozajmicu iz niškog Radničkog, a Aleksandar Ilić iz Crvene zvezde. Iz bugarske Lokomotive stigao je Nemanja Ivanov, a iz Zlatibora Miloš Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata-ljuba,nislija

    15:04 // 15. 8. 2020.

    Sto se tice sporta,tacnije fudbala,ne vazi vise krilatica ,,sto juznije to tuznije,,.Pored Radnickog iz Nisa i Radnika iz Surdulice u super ligi,dobili smo 3 predstavnika u prvoj ligi.Sklanjamo mlade sa ulica i vracamo lokal patriotizam na jugu zemlje.Navijacu za Dinamo,Dubocicu i Radnicki Pirot naravno iz sveg srca kao i za moj Radnicki Nis i Radnik .Kvantitet ce izbaciti i kvalitet pa ce u dogle

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: