Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 27. 1. 2019.

| Sport

I Radnik i Dinamo odigrali nerešeno u Turskoj

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik Botev
I Dinamo i Radnik prokockali vođstvo iz prvog poluvremena; foto: Print screen

Dva superligaša sa juga Srbije Dinamo i Radnik odigrali su prijateljske mečeve u Turskoj, gde se pripremaju za prolećni deo sezone, a oba duela završena su remijem. Surduličani su sa bugarskom ekipom Botev odigrali 1:1, a Vranjanci 4:4 protiv češkog tima Slovacko.

Klub sa dužim stažom u Superligi poveo je golom mladog reprezentativca Srbije Igora Zlatanovića u 22. minutu i taj rezultat se održao sve do 77. minuta. Međutim, tada je trenutno petoplasirani tim najjačeg bugarskog prvenstva izjednačio preko Šopova.

I pored dosta izglednih šansi za obe strane, nerešen rezultat ostao je do kraja utakmice - kažu u Radniku.

Debitant u najjačem srpskom prvenstvu prokockao je u drugom delu vođstvo od 2:0. Prava goleada viđena je u Beleku u meču Dinama i jedanaestoplasirane ekipe Prve češke lige, a u prvom delu dominirao je Nikola Popović, koji je dao 2 gola za petnaestak minuta.

Ipak, za svega 10 minuta, Česi su potpuno preokrenuli rezultat, ne samo da su izjednačili, več su i poveli. Dinamo je vratio vođstvo preko Lefterisa Matsoukada i Božidara Veškovca, ali su formalni domaćini duela izjednačili dva minuta pred kraj.

Naša ekipa je uspela da pogodi čak četiri puta protivnički gol, što je za svaku pohvalu, ali je i posle nekoliko izmena u drugom poluvremenu isto toliko golova primila. Nesrećno smo u finišu utakmice ostali bez pobede, iako rezultat u ovakvim utakmicama nije u prvom planu - poručuju Vranjanci.

Podsetimo, Radnik u Antaliji, Dinamo u Beleku, pripremaju se za proleće u Superligi, kada veliki izazovi očekuju oba tima. Kao poslednji na tabeli, Vranjanci će pokušati da uz brojne reforme u timu obezbede opstanak u “eliti”, dok je pred Surduličanima zadatak da se plasiraju u plej-of, pošto su jesenji deo šampionata završili kao sedmoplasirani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: