Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 7. 1. 2018.

| Sport

Jovanović: Poslednjih 10 godina nisam imao ovakvu atmosferu u ekipi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Beli Jovanovic
"Ne menjamo sastav za drugi deo sezone"; foto: Vanja Keser

Samo jedan poraz u jesenjem delu sezone, postavio je Naisu na 2. mesto u Superligi, a uspešna je bila i u nacionalnom i evropskom Kupu. Sumirajući utiske, trener niških rukometašica Svetislav Jovanović kaže da je atmosfera u timu fenomenalna, zbog čega neće menjati sastav, ali i da je publika sve bolja, najviše zahvaljujući dobrim rezultatima koje beleže i “Želja” i Naisa.

Neku vrstu preporoda doživeo je niški rukomet ove sezone, pa tako i muški i ženski klub beleže odlične rezultate, a publika to ume da nagradi, pa Jovanović zaključuje da je ove godine mnogo bolje na tribinama “Čaira”. Stranjac Karic Naisa Jedini poraz u sezoni Nišlijke su pretrpele od aktuelnog šampiona Medicinara; foto: Vanja Keser

Možda je zasluga i što se rukomet opet vraća - “Želja” je na prvoj, mi na drugoj poziciji. Definitivno da rukomet, koji je po meni uvek prvi sport u Nišu, vraća te korene, koje je imao nekada. Mislim da je sve bolje i bolje, pa videćemo dokle ćemo da stignemo i u muškom i u ženskom rukometu - priča Jovanović.

Što se utakmica u jesenjem delu sezone tiče, popularni Beli je najponosniji na pobede nad Kikindom i Bekamentom. Vojvođanke su jedina ekipa koja je skinula bod šampionu Medicinaru, dok za ekipu iz Aranđelovca on smatra da je najiskusnija u šampionatu.

I atmosfera u ekipi je zaista fenomenalna, one funkcionišu i to je neki spoj te generacije. Tako da je atmosfera baš vrh, ja zadnjih 10 godina nisam imao takvu atmosferu i u suštini i onaj slabiji kvalitet izvlačimo na tu atmosferu - rekao je Jovanović.

Naisa Makabi U šesnaestini finala Čelendž kupa Naisa je eliminisala izraelski Makabi; foto: Vanja KeserNaisa je, pored Kikinde, jedan od timova sa najmanje primljenih golova u Superligi, međutim, kako je sezona odmicala, javljale su se neke “rupe” u odbrani.

U prvom delu je odbrana bila dosta dobra, međutim kako je išlo vreme, to je bilo sve slabije. Ja tražim da se to nastavi i da bude kao što je bilo na početku sezone. Ali definitivno da padamo, da li je to psiha ili je nešto drugo, to moram ja da vidim - priča Jovanović.


Sastav se neće menjati, Žarković uskoro ponovo trenira

Ono čime Jovanović nije zadovoljan je veliki broj povreda, koje su opteretile njegov sastav. Mali je broj nosećih rukometašica Naise, koje su “izgurale” čitavu polusezonu, a igračica od koje se mnogo očekivalo ove sezone Tamara Žarković, nije mnogo nije pružila, jer je omela povreda ligamenata. Jovanović kaže da očekuje njen skori povratak na treninge. Naisa Naisa je ove sezone zabeležila i rekordnu pobedu od 58 golova razlike; foto: Vanja Keser

Ipak, on kaže da su razmišljali i o dovođenju jedne igračice, ali se to izjalovilo, tako da će ipak zadržati kompletan sastav.

Što se tiče drugog dela sezone, Beli je ispričao da ni na jednom od tri fronta, na koliko se takmiče, neće biti lako, ali nastavljaju da “guraju”. Posebno težak zadatak imaće u Čelendž kupu, gde igraju protiv holandske ekipe, koja je prošle sezone stigla do polufinala ovog takmičenja, a tamo je poražena od kasnijeg šampiona.

Inače, početkom februara Nišlijke će nastaviti sa takmičenjem. Tada ih očekuje domaćinstvo Kikindi u okviru Superlige i Čelendž kup protiv Virto Kvintusa, najverovatnije u Holandiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Beli

    09:01 // 8. 1. 2018.

    Odličan trener! Temeljan rad sa mladjim kategorijama! Svake godine rezultati! Stabilan klub, devojke nisu "alave" na novac kao i niko od stručnog dela kluba! I kako da posle sistematskog rada ne dodje do ovakvih rezultata!!! Bravo Bata Beli!!!

    • Mladen L

      17:51 // 10. 1. 2018.

      Beli je dugo u rukometu, odlican je u svom poslu, iako jos relativno mlad covek, polako postaje legenda niskog rukometa... Zato se prikljucujem sa Bravo Beli:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: