Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 15. 5. 2021.

| Sport

Jug dogodine bez prvoligaša - ispao i Dinamo iz Vranja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dinamo
Dinamo pre 2 sezone igrao Superligu, od naredne u Srpskoj ligi; foto: Lj. F.

Nerešenim rezultatom 1:1 sa direktnim konkurentom, ekipom Radničkog iz Sremske Mitrovice, fudbaleri Dinama iz Vranja i teoretski su ostali bez šansi da i naredne sezone budu deo Prve lige Srbije. Vranjanci su se tako pridružili Piroćancima i Leskovčanima, pa će jug zemlje u sledeće sezone biti bez predstavnika u tom rangu takmičenja.

Imala je ekipa Dinama šanse da se uz pobedu u ovom kolu i uz pozitivne rezultate u poslednjem kolu spase ispadanja, ali u tome nisu uspeli. Samo bod su osvojili u Sremskoj Mitrovici, iako su od 15. minuta vodili golom Kečea. Domaćini su izjednačili u 54. minutu golom Mustafe, spasili se ispadanja, a time poslali Vranjance u Srpsku ligu.

Nakon izjednačujućeg gola domaćina, fudbaleri Dinama povukli su se sa terena - sudije su ispoštovale proceduru, sačekali da prođe predviđeno vreme i posle 10 minuta, u 64. minutu, odsvirale kraj utakmice.

Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom od strane direktora takmičenja nakon prispeća svih zvaničnih izveštaja i zapisnika sa ove utakmice - saopštili su iz lige.

Do pre samo dve sezone Dinamo je igrao Superligu, a naredne sezone će se takmičiti, ukoliko ne bude drastične kazne, u trećem po rangu takmičenju u zemlji.

Utešne pobede zabeležili su južnjaci koji su već ispali - Dubočica je na domaćem terenu u Vlasotincu pobedila IMT (1:0), dok je Radnički iz Pirota golom Petrovića u 89. minutu savladao Železničar.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još samo jedno kolo, koje za ekipe sa juga neće imati takmičarski naboj - Dinamo dočekuje Loznicu, dok Radnički i Dubočica igraju međusobno.

Kolo pre kraja Vranjanci i Leskovčani imaju po 39 bodova, dok Piroćanci imaju 36 i sve ekipe se nalaze od 11. do 13 mesta.

Prva liga, koja je ove godine imala 18 klubova, od naredne će imati 14.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosmos

    09:57 // 16. 5. 2021.

    Kako bre kraj u 64 min. ?! Tu je mogao još neki gol da padne.

  • direktno iz Vojnegovac

    23:39 // 15. 5. 2021.

    Ma sve to treba rasturiti da ne šteti budžet da bi drugi mogli da prosperiraju i na terenu posaditi krompir.

  • Nindza

    23:03 // 15. 5. 2021.

    Ne brinite, Radnički Niš se svojski trudi da imamo prvoligaša naredne sezone.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: