Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 10. 9. 2020.

| Sport

Južnjački derbi u Pirotu, Dubočica gostuje u Zemunu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Derbi meč počinje u 15 sati
Derbi meč počinje u 16:30; foto: A. Kostić

Prvenstvo Prve lige u fudbalu nastavlja se ovog vikenda, a 5. kolo otvaraju južnjaci međusobnim susretom u Pirotu. Utakmica Radnički - Dinamo iz Vranja igra se u petak od 16:30, a iz oba tabora najavljuju pobede. Treći predstavnik juga Srbije, leskovačka Dubočica svoj meč protiv Zemuna igra u nedelju u istom terminu.

U različitim raspoloženjima Piroćanci i Vranjanci dočekuju međusobni meč. Radnički je povezao 2 poraza, dok je Dinamo nakon početnih 3 poraza, u prošlom kolu pobedio i pobegao sa dna tabele.

Iako kaže da utakmica nije ništa važnija od ostalih mečeva, trener Piroćanaca Dejan Čelar kaže da u ovom trenutku ipak ima posebnu težinu posle 2 uzastopna negativna rezultata.

Svima nam je stalo da uzmemo bodove kod kuće. Kao što znate mi smo ekipa koja se ne prilagođava protivniku, što znači da imamo dovoljno kvaliteta da u jednoj utakmici, u 90 minuta, stvorimo više šansi od protivnika, a da manje izgubimo u odbrani - izjavio je Čelar.

U tim se, dodaje trener Piroćanaca, vraćaju se Đurđioski i Petrov, a jedini je problem sa kapitenom Tolićem, koji još uvek oseća jak bol u predelu skočnog zgloba i još uvek se vaga u kolikoj meri će ga koristiti Čelar.

Verujem u ovu ekipu kao što sam verovao sve ovo vreme, ništa se nije drastično promenilo u odnosu na prošlu sezonu u načinu rada i ambijentu u svlačionici, osim dugačijeg profila igrača. Ne mogu da merim kvalitet, ali sam uveren da ovi igrači koji su trenutno tu imaju dovoljno kvaliteta da osvajaju bodove u ovoj ligi - rekao je trener Piroćanaca.

Dinamo je, nakon što je nanizao 3 poraza na startu šampionata, prošlog vikenda savladao kruševački Trajal (3:1) pa očekuju da nastave sa pobedama i kako najavljuje trener Dragan Antić idu na 3 boda u Pirot.

Imamo manjak igrača na štoperskim pozicijama. Jelić neće igrati zbog povrede, a još nismo registrovali Brazilca Sosu. S druge strane, mnogo nade polažemo na napad koji je jači deo tima. Na tome baziram svoj optimizam pred gostovanje u Pirotu - rekao je Antić.

A u jačem delu tima nalazi se i Piroćanac Željko Dimitrov, nekadašnji igrač Radničkog.

Imamo uzlaznu liniju u formi i realne šanse za uspeh. Meč protiv Trajala pokazao je da možemo mnogo bolje nego na startu šampionata - rekao je Dimitrov.

Meč na gradskom stadionu u Pirotu, igra se u petak, 11. septembra, od 16:30.

Bodove će u Zemunu tražiti i treći predstavnik juga, leskovačka Dubočica koja još nema pobedu u prvenstvu. Utakmica je na programu u nedelju, od 16:30.

Nakon 4 kola svi južnjaci se nalaze u donjem delu tabele - Radnički se sa 4 boda nalazi na 12. mestu, Dinamo ima bod manje i nalazi se na 16. mestu, dok je poziciju niže sa bodom manje Dubočica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: