Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 27. 3. 2023.

| Sport

Južnjački rukometni pregled: Leskovčani porazili Zvezdu, Prokupčani izgubili od Partizana

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Jedna pobeda i dva poraza timova sa juga u ARKUS ligi; foto: RK Dubočica

Rukometaši Dubočice bez većih problema rezultatom 34:26 nadigrali su u leskovačkoj Hali sportova Crvenu zvezdu u 21. kolu ARKUS lige. Bez bodova na još jednoj utakmici ostali su i rukometaši Topličanina koji su sa 40:27 poraženi od Partizana i sve su bliži ispadanju iz lige, a u neugodnoj situaciji u borbi za opstanak su i rukometašice Naise koje su poražene u Jagodini rezultatom 24:19.

Da su ljubitelji sporta na jugu željni kvalitetnog rukometa pokazalo se još jednom prethodnog vikenda, pošto je gostovanje večitih rivala u Leskovcu i Prokuplju proteklo u sjajnim atmosferama.

”Vukovi” su uz veliku podršku sa tribina bez većih problema nadigrali oslabljenu Zvezdu, prišli im na samo bod zaostatka pa će se do kraja prvenstva te dve ekipe, uz kragujevački Radnički, boriti za 5. mesto. Leskovčani su tokom meča imali i dvocifrenu prednost, a najveće zasluge za ubedljiv trijumf idu golmanu Kociću koji je sakupio 16 odbrana, ali i pivotu Ristoviću koji utakmicu završio sa 8 golova. rk topličanin Prokupčani u prvoj sezoni pred ispadnjem Foto: Lj. M.

Za razliku od komšija iz Leskovca, Prokupčani nisu uspeli da pruže dostojan otpor Partizanu. Crno-beli su već na startu poveli sa 7:0 i praktično otklonili sve dileme oko pobednika. Topličanin se na 5 kola do kraja ARKUS lige nalazi na deobi 12. mesta sa ekipom Kikinde, uz čak 5 bodova manje od Jugovića, koji se nalazi na mestu koje garantuje igranje u najvišem rangu i naredne sezone.


Naisa protiv Jagodine izdržala samo prvo poluvreme

U zoni ispadanja nalaze se i rukometašice Naise, koje su u subotu favorizovanoj Jagodini bile dostojan rival samo u prvih 30 minuta kada su vodile sa 13:10. Međutim, u drugom poluvremenu je do izražaja došao kvalitet Jagodinki, ali i neiskustvo Nišlijki koje su se još jednog gostovanja vratile bez bodova. ŽRK Naisa Niš Težak zadatak pred Naisom; foto: JV / Jelena Mišić

Tim Slavka Krnjajca sada za Radničkim iz Kragujevca zaostaje 3 boda, a do kraja ženskog dela takmičenja ostalo je da se odigraju još 3 kola.

Naredni protivnik Naise u petak, 31. marta, biće Bor, zatim im sledi gostovanje Vojvodini, dok prvenstvo završavaju upravo duelom protiv tima iz Kragujevca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:22 // 27. 3. 2023.

    O najvecem rukometnom klubo,ni reci ! Mozda ste u pravu, ne treba siriti bruku !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: