Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 20. 2. 2019.

| Sport

Konstantin rutinski savladao Zdravlje u derbiju juga

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Gudžić Konstantin Zdravlje košarka
Najefikasniji na meču bio Nemanja Gudžić, koji je ubacio 19 poena; foto: Vanja Keser

Prvo poluvreme u sali Osnovne škole “Dušan Radović” bilo je daleko interesantnije od drugog, kada je domaći Konstantin poveo dvocifrenom razlikom i više je nije ispuštao. Tako je niški tim i savladao leskovačko Zdravlje u drugoligaškom derbiju juga, rezultatom 77:62.

Leskovčani su prvi put izjednačili nakon 6 minuta igre, zahvaljujući pogotku za tri poena Nikole Ristića (11:11).Ukradena lopta nije košarkašima Konstantina donela nove poene, jer su promašili zicer, ali je zato odmah potom dvojka Stefana Ljubenkovića prevela goste u vođstvo.

Iz toga se “iščupao” domaći tim, pa je nakon prve deonice vodio sa 18:15, a po povratku na parket uvećao vođstvo. Ponovo su izjednačili košarkaši Zdravlja trojkom Strahinje Stojkovića, ali je Nemanja Gudžić uzvratio istom merom (26:23). Međutim, tada su Aleksandar Andrejević i Aleksa Stevanović imali "bitku" pod košem, iz koje je deblji kraj izvukao Stevanović, igrač niškog sastava, kome je, kažu na klupskom sajtu, polomljen nos. Nakon lekarske pomoći na terenu on je nekako ustao okrvavljenog lica, a ispraćen je velikim aplauzom. Aleksa Stevanović Konstantin košarka Meč obeležio slomljeni nos Alekse Stevanovića; foto: Vanja Keser

Ipak, sudije su drugačije videle ovu situaciju, te su svirale faul Stevanovića nad Andrejevićem, a na pobune kapitena Gudžića dosudili su mu tehničku.

Mala pometnja u redovima domaćih pomogla je gostima da povedu, ali je to bilo kratkog daha. Igralo se u ovom periodu koš za koš, a gosti su jurili rezultat, ali je domaćin ipak uspeo da na poluvreme ode sa +7.

Dve trojke košarkaša Konstantina otvorile su drugo poluvreme, te je po prvi put neki od timova "sastavio" dvocfrenu prednost. Borile su se jako obe ekipe, samo su Leskovčani bili jako neprecizni, otuda i prilično ubedljivo vođstvo Nišlija. Vladimir Veličković priredio je niškoj publici veoma lepu asistenciju u ovom periodu, nakon koje je Vuk Đorđević atraktivno zakucao, a onda još jednom, nakon ukradene lopte.

Tokom prvih 6 minuta poslednje deonice ubačeno je svega 11 poena. Nakon toga je počelo Zdravlje da ubacuje, ali je Konstantin uzvratio istom merom, te je brzo postalo jasno da neće derbi juga biti uzbudljiv kako se moglo očekivati po bliskim pozicijama na tabeli dva tima, ali i "komšijskom" rivalstvu.

Nišlije su sada sedme, a Leskovčani peti na tabeli. U sledećem kolu Konstantin će gostovati Plani, a Zdravlje će dočekati Proleter iz Zrenjanina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: