Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 6. 6. 2023.

| Sport

Košarkaši Aktavis Akademije osvojili 4. mesto na turniru u holandskom Groningenu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20230527_113124
Leskovčanima za malo pobegla medalja; foto: Aktavis akademija;

Juniorski tim leskovačke Aktavis Akademije je krajem maja bio učesnik košarkaškog turnira u Groningenu, gde su nakon 1. mesta u grupi na kraju takmičenja u konkurenciji timova iz Belgije, Nemačke i Holandije zauzeli 4. mesto.

Ekipa je bila pojačana sa nekoliko najboljih mladih košarkaša sa juga, a u grupi su Leskovčani ostvarili sve tri pobede. Redom su pobeđivani Hugo Akademija iz Belgije (76:63), ali i nemački Bajer Leverkuzen (73:57) i Hamburg (70:60).

Usledilo je polufinale protiv mlade reprezentacije Holandije, gde je jedinom srpskom predtavniku malo nedostajalo da dođe do još jednog trijumfa i plasmana u finale. Domaćin je bio bolji u neizvesnoj završnici i posle produžetka sa 79:74, pa su izabranici Milana Petrovića morali da se zadovolje utakmicom za 3. mesto. 20230529_142725 Ekipu činilo i par talentovanih igrača sa juga; foto: Aktavis akademija

Poraz u polufinalu uticao je na tim Aktavis Akademije, u meču za konačan plasman poraženi od Hugo Akademije iz Belgije koju su savladali u grupi (80:68).

Za 3 dana odigrali smo 5 veoma jakih utakmica. Na kraju smo zauzeli 4. mesto, ali uz pohvale mnogih da smo bili najbolja ekipa na turniru. Na ovom turniru smo se predstavili veoma dobro. Holandska publika nas je pozdravila velikim aplauzom i rekla da smo igrali najbolju košarku. Ostavili smo dobar utisak i nadamo se sa cemo i sledeće godine biti učesnici turnira - kažu iz leskovačkog tima.

Osim trenera Milana Petrovića sa ekipom su još putovali i direktor Vladan Stojiljković, ali i profesor niškog DIF-a i predstavnik KSS-a Miodrag Kocić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Yox

    22:46 // 6. 6. 2023.

    Sve pohvale za ovaj tim. Mislim da kosarka samo ovako moze da bude sport broj 1, sa puno entuzijazma. Iako se kosarka polako gasi na jug Srbije ovo je pokazatelj samo kako je probuditi i vratiti u kolosek. Moramo podrzati Djermu i njegove saradnike, svaka cast i nastavite samo ovako!

  • Jelena Siebum-Ilić

    16:55 // 6. 6. 2023.

    Svaka čast za mlade košarkaše i njihove trenere. Nama je drago da smo imali prilike da uživo gledamo ovaj turnir. Aktavis Akademija je za nas bila najbolja ekipa na turniru! Igrali ste super! Vidimo se sledeće godine opet!

  • Snezana Ilic

    12:36 // 6. 6. 2023.

    Svaka cast. Sjajan turnir. Actavis akademija ima stvarno talentovane kosarkase a takodje i sjajne trenere.
    Uzivali smo u turniru. Bili su najbolji.
    Za nas su oni bili pobednici turnira.
    Vidimo se opet sledece godine!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: