Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 9. 1. 2023.

| Sport

Košarkaši Zdravlja srušili lidera, sledi borba za plasman za Kup Radivoja Koraća

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Leskovčani napravili dobru uvetiru pred meč sezone; foto: M. M.

U prvom meču u 2023. godini košarkaši leskovačkog Zdravlja priredili su iznenađenje u 16. kolu Košarkaške lige Srbije jer su rezultatom 71:64 (20:19, 12:16, 21:13, 18:16) savladali lidera na tabeli, ekipu Metalca iz Valjeva. ”Farmaceuti” su stigli do pete pobede u sezoni i napravili dobru uvertiru za sredu, 11. januar, kada će u polufunalu drugog stepena Kupa igrati protiv novosadske Vojvodine, a pobednik tog susreta će izboriti mesto na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Posle kraljevačke Sloge u leskovačkoj Hali sportova pao je još jedan favorit, a najviše zahvaljujući borbenoj igri domaćih košarkaša u drugom poluvremenu. Leskovčani su blagu rezultatsku prednost imali tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su Valjevci pred odlazak na odmor uspeli da preokrenu i na odmor odu sa plus 3 (35:32).

Čvrsta odbrana u trećoj četvrtini, na kraju će se ispostaviti, bila je ključ pobede pa su košarkaši Zdravlja povratili rezultatsku prednost i u poslednjih 10 minuta utakmice ušli sa 53:48. Nisu ispuštali domaći tu prednost, a razigrani Jović i Škundrić uspeli su da na 3 minuta pre kraja donesu dvocifrenu prednost (68:56). Izabranici Branislava Ratkovice, koji su na ovom meču bili oslabljeni neigranjem Uroša Lukovića, do kraja meča uspeli su samo da ublaže poraz (71:64).

”Farmacete” već u sredu od 16:30 čeka meč sezone i polufinale drugog stepena Kupa. Protivnik će im biti ekipa Vojvodine, a pobednik tog meča izboriće plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća koji će se od 15. do 19. februara igrati u niškom ”Čairu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: