Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 18. 10. 2021.

| Sport

Košarkaši Zdravlja upisali i drugu pobedu na gostovanjima

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Posle 3 kola Leskovčani imaju skor od 2 pobede i poraza; foto: KK Zdravlje

Drugu pobedu u KLS-u košarkaši Zdravlja upisali su na gostovanju, a ovoga puta savladali su ekipu OKK Beograda rezultatom 88:80 (21:25, 28:17, 17:21, 22:17). ”Farmaceuti” su do pobede stigli najviše zahvaljujući dobroj drugoj četvrtini kada su napravili seriju od 15:1.

Nakon trijumfa u Kraljevu, još jedan ”brejk” Leskovčani su napravili u prestonici. Prvu deonicu tim OKK Beograda rešio je u svoju korst u samom finišu (21:17). Domaći su nastavili sa dobrom igrom i na startu drugog perioda vodili i sa 8 poena prednosti, ali je onda usledio furiozan finiš Zdravlja i odlazak na poluvreme sa 7 poena prednosti (49:42).

I start drugog poluvemena pripao je gostima, pošto su Bjelak, Svetozarević i Jović uspeli svojim poenima da svom timu donesu prednost od 9 poena. Ipak, razvojni tim Mege se nije predavao i uspeli su da priđu na tri poena prednosti (66:63). U poslednjem periodu igre Zdravlje je pokazalo svoj kvalitet, uspeli su da dođu i do dvocifrene razlike (81:71), a do kraja meča održali su razliku i tako se iz prestonice vratili sa još dva boda.

Nakon tri kola, Leskovčani sa još sedam timova imaju skor od 2 pobede i poraza, a jedna od tih ekipa je i novosadska Vojvodina koja će sledeće nedelje biti gost u SRC ”Dubočica”. Tada će šansu za svoj debi imati i novi košarkaš Zdravlja, Amerikanac Kornelijus Hadson, koji je u petak zvanično predstavljen.

Košarkaška liga Srbije 3. kolo: OKK Beograd - Zdravlje 80:88 (25:21, 17:28, 21:17, 17:22)

Dvorana: Mega fektori;

Sudije: Arsenijević, Matić, Vlahović;

OKK Beograd: Paunović 4, Bogavac 7, Kobzici, Milutinović, Mitrović 30 (5 asistencija), Kovačević 18 (18 skokova); Grbović 3, Labović 2,Sladoje, Brekić 7, Vučurović, Mušikić 9;

Zdravlje: Cekić, Stojković 5, Jović 14, Petković 4, Đorđević 14, Radivojević 11, Stamenković 21, Stajić, Jovanović, Vujasinović 3 (7 asistencija), Blekvel 2, Bjelak 14; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: