Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:31, 19. 2. 2021.

| Sport

Kreće i Prva liga Srbije - svi "južnjaci" u borbi za opstanak

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
U narednom kolu derbi juga Srbije
Nastavlja se Prva liga Srbije; ilustracija; foto: A. Kostić

Utakmicama 18. kola nastavlja se fudbalska Prva liga Srbije, a ekipe sa juga zemlje svoje utakmice igraju za vikend. Leskovačka Dubočica dočekuje u subotu Kabel iz Novog Sada, istog dana Piroćanci gostuju Slogi u Kraljevu, dok ekipa Dinama iz Vranja svoj meč igra u nedelju protiv ekipe Grafičara na domaćem terenu.

Od 18 ekipa samo će 10 naredne godine igrati isti rang, nova reorganizacija fudbalskih takmičenja dovela je do toga da čak 8 ekipa ispada iz Prve lige Srbije, a trenutno se u donjem delu tabele nalaze i svi "južnjaci".

Svi imaju isti cilj - da ostanu u ovom rangu, pa će svaka utakmica i svaki bod značiti mnogo.

U najboljem položaju su Leskovčani, sa 20 bodova nalaze se na 11. mestu, a u prvoj utakmici na startu prolećnog dela prvenstva imaće težak zadatak jer u Leskovac gostuje drugoplasirana ekipa Kabela.

Pretrpela je ekipa određene promene, a sa novim snagama uz one koji su i ranije bili tu, ekipa je spremna za nastavak. Trener Saša Mikić kaže da je bilo jako teško, posebno u zimskim uslovima organizovati pripreme.

Imali smo jedan težak i mukotrpan period gde smo obavili pripreme u Leskovcu i na terenima u okolini. Zadovoljan sam, ono što planirali uspeli da ostvarimo u većem delu priprema. Zadovoljan sam što se tiče rada, zalaganja ali i igračima koji su pristigli u naše redove. Imamo dobar sastav koji možemo da suprotstavimo bilo kojoj ekipi u našem takmičenju - rekao je Mrkić.

Iako u goste dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa, trener Leskovčana veruje da ekipa može do pozitivnog rezultata.

Za nas je svaka utakmica kvalifikaciona jer od 18 timova 8 ispada u niži rang. Momci su svesni obaveza i značaja, očekujem tešku i neizvesnu utakmicu i da ćemo se na kraju mi radovati - rekao je trener.

Na papiru najlakši zadatak imaju Piroćanci koji gostuju poslednjoplasiranoj Slogi u Kraljevu, ali razlika između 2 tima je tek 5 bodova, a bodovi su prekopotrebni i Kraljevčanima. Trener Nikola Puača kaže da poslednje 2 utakmice u pripremnom periodu ulivaju nadu i optimizam da mogu iz svakog susreta da izađu kao pobednici.

Ako hoćemo da ispunimo cilj, da ostanemo u ovom rangu takmičenja, moramo sa takvim ambicijama da ulazimo u svaki meč, pa tako i u Kraljevu. I Kraljevčani gledaju sebe i biće tako sa svim protivnicima u prvenstvu, međutim sa druge strane mi više obraćamo pažnju na sebe i ako budemo onakvi kakvi treba da budemo siguran sam u pozitivan ishod meča - kaže Puača.

Buran prelazni rok je iza Radničkog, čak 10 novih igrača je došlo u Pirot, neki od nosioca igre su napustili klub, ali ciljevi ostaju isti.

Angažovali smo 10 novih igrača i ako mogu da ih opišem u jednoj rečenici mislim da smo mlađi u proseku, da je to nova mladalačka energija koja treba da donese to što mi želimo, da i oni da sebe afirmišu. Verujem da će dati sve što je do njih da nam donesu kvalitet više. Biće sigurno i određenih oscilacija, 10 igrača je mnogo, ali treba da se uigravamo, gledamo ispred sebe i idemo iz utakmice u utakmicu - kaže Puača.

Promena je bilo i u Dinamu, a dobri rezultati na pripremama, od kojih je deo odrađen u Hrvatskoj, daju nadu da Vranjanci mogu da na kraju sezone budu iznad crte.

U Vranju gostuje trećeplasirani Grafičar pa izabranike trenera Dragana Antića očekuje težak meč.

Dubočica i Radnički svoje mečeve igraju u subotu od 13 sati, dok dan kasnije u istom terminu na teren izlaze i igrači Dinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: