Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:20, 5. 9. 2022.

| Sport

Lalatović treći put na "Čairu": Da ne verujem u uspeh, ne bih dolazio

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nenad Lalatović
Lalatović ponovo na "Čairu"; foto: JV / Ljubica Jocić

"Situacija jeste teška, deset kola je već prošlo, ali da ne verujem da mogu da uspem, ne bih ni dolazio", rekao je na promociji novi-stari šef stručnog štaba Radničkog iz Niša Nenad Lalatović, trener koji je sa ekipom "Čaira" napravio istorijski uspeh i bio vicešampion države. Ovo je treći put da je Lalatović trener Radničkog, ali ističe da mu je drugi mandat, jer je drugi put trajao kratko pošto je stigla ponuda koju nije mogao da odbije.

Neće Lalatović imati lak zadatak, niški tim je trenutno 12. sa devet bodova, ali Beograđanin veruje u uspeh.

Eto, danas nam je došao golman Rosić, fenomenalan golman, branio je u Španiji, tražili su ga Zvezda i Partizan. Sigurno ćemo dovesti još dva igrača za dve deficitarne pozicije u defanzivnom delu tima, bićemo za svakog tvrd orah, neće nikome biti lako protiv Radničkog. Ima dosta brzih igrača, to mi se baš sviđa, bez toga nema modernog fudbala. Ne znam na kom su nivuo fizičke spreme, ali to svakako neću komentarisati, iz poštovanja prema mojim prethodnicima - kazao je Lalatović.

lalatović Ponovo u svom klubu; foto: JV/Vanja Keser

Pre njega, prvih pet kola ekipu je vodio Tomislav Sivić, a narednh pet Saša Mrkić od kog se Radnički oprostio nakon remija sa ekipom Mladosti GAT. Lalatović je danas imao i prvi trening sa igračima, a čeka ga velik posao.

Pratio sam, baš nisu imali sreće. U fazi napada je to odlično funkcionisalo, ali olako su primali golove. Kada to kažem, ne mislim samo na poslednju liniju, svi od špica moraju da brane svoj gol. Ako to ne rade, onda poslednja linija trpi veliki pritisak. Fudbal nije igra samo u jednom pravcu, to će svi morati sa shvate. Moraće da budu bezobrazniji, agresivniji, da više trče, više da žele pobedu, da se bore. To sam, eto, primetio kao osnovni nedostatak. Veliko mi je zadovoljstvo, velika čast što sam se vratio, Radnički ne zaslužuje devet bodova u deset kola. Pre mene su ovde bila dvojica odličnih trenera, individualne greške su ih dovele u nezavidnu situaciju. I meni se to desilo na Farskim Ostrvima, igrač napravi dva penala, šta sam ja tu kao trener kriv? - kaže Lalatović.

Nakon odlaska u Saudijsku Arabiju, posle drugog mandata u Nišu, vodio je kragujevački Radnički i Borac iz Banjaluke.

U Kragujevcu je bila nemoguća misija i matematika je bila protiv nas, uspeo sam da im pomognem da se spasu već viđenog ispadanja. Zatim sam preuzeo Borac iz Banjaluke, imao sam veliku želju da radim u Republici Srpskoj, da se oprobam u tamošnjoj ligi, ali nisam očekivao da tri meseca nijednu utakmicu neću odigrati u Banjaluci. Štaviše, da se svaki dan vozimo na trening i nazad po pola sata autobusom, da igramo mečeve na lošem terenu, u pet popodne na 40 stepeni. Uprkos svemu tome, da smo pobedili Leotar u mojoj poslednjoj utakmici, bili bismo prvi na tabeli. Nisam više mogao da izdržim, nisam došao tamo da se vozam po drugim gradovima, tek za mesec dana će se završiti stadion, kada sam to čuo, tu je bio kraj. Nisu prihvatili ostavku, ali sam rekao da idem svakako - dodao je Lalatović.

Prvi meč na kom će Lalatović voditi Radnički je za nedelju dana protiv Voždovca u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uhlebljenje

    08:41 // 7. 9. 2022.

    Izmedju Celzi i Real Madrida odabrao Radnicki.Hvala sto ces da ispostujes Nis svojim dolaskom i sto ce kasica prasica biti laksa.

  • Kralj

    21:13 // 6. 9. 2022.

    Bravo Lalate!

  • Secer u prahu

    20:53 // 6. 9. 2022.

    Smesno, zalosno i tragicno.Igraci slabi, trener da je takav kskav se predstavlja nebi menjso klupove tako cesto.Suplja prica.Komplet Radnicki zonas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: