Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 10. 7. 2022.

| Sport

Lazar Spasić i naredne sezone trener Zdravlja, domaći igrači ostaju, čekaju se i pojačanja

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Lazar Spasić
Spasić i naredne sezone na klupi "Farmaceuta"; foto: KK Zdravlje

Košarkaši leskovačkog Zdravlja povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije završili su na deobi 10. mesta, a da je uprava kluba zadovoljna postignutim govori i činjenica da će na se na klupi ”Farmaceuta” i naredne sezone naći trener Lazar Spasić.

Nakon 13 godina posrnuli leskovački gigant vratio se u najjače košarkaško takmičenje upravo zahvaljujući mladom strategu iz Zaječara, a tokom letnje pauze koja još trjae, iz Zdravlja su polako krenuli u sastavljalju tima za narednu sezonu.

Najavljuju bolji plasman, ali ne odustaju ni od domaćih igrača, koji su i u prošloj sezoni, uz nosioce igre sa strane, uspeli da zabeleže 14 pobeda.

Od igrača iz prošle sezone ugovore su imali i ostaju u klubu Leskovčani Miloš Jović i Miloš Stojanović, kao i amerikanac Noah Blackwell i talentovani Stevan Jovanović, Nove ugovore potpisali su Miloš Petković i Strahinja Stojković. U Zdravlje je iz Actavis Akademije stigao talentovani Miloš Gavrilović, pa je već sada izvesno da će i u novom prvenstvu većina prvotimaca biti iz Leskovca i okoline - navode iz Zdravlja.

KK Zdravlje Roster Zdravlja trebalo bi da bude formiran do kraja meseca; foto: M. M.Tim će kao kapiten i u narednoj sezoni predvoditi Milan Radivojević, a očekuje se da kompletan roster bude formiran do kraja jula, što bi, kako navode, kasnije u mnogome olakšalo pripremni period.

U toku su razgovori sa nekoliko igrača na pozicijama koje su po mišljenju stručnog štaba deficitarne, a kako vreme odmiče sve je više menadžera koji se javljaju i ”nude“ igrače iz zemlje i inostranstva. Zdravlje je postalo interesantan klub i za igrače koji iz Amerike žele da dođu u Evropu, a činjenica da su zahtevi tih igrača najčešće manji od zahteva igrača iz Srbije pa i iz Leskovca, nameću obavezu da se o tim opcijama ozbiljno razmišlja - kažu u Zdravlju.

Ipak, mnogi košarkaški stručnjaci kažu da se leskovačka košarka nalazi na stranputici, s obzirom na to da Košarkaški klub Zdravlje nema mlađe selekcije, dok su klubovi koji rade sa mladina u teškoj finansijskoj situaciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Trener

    08:56 // 11. 8. 2022.

    Niko od mladih igraca vise u Leskovcu nece ozbiljno da trenira kosarku jer je kk Zdravlje angazovanjem igraca sa strane unistili mnogo mladih I talentovanih kosarkasa. Pricaju godinama da ulazu u mlade igrace I gde su sada oni. U Vladicin Han, Vlasotince, Medvedja, Lebane, Bojnik a nekoliko igraci su otisla da igraju kosarku I studiraju u Nisu. Videli su da nema perspektive ovde. Pisite o tome?

  • Kosarkas

    08:31 // 11. 8. 2022.

    Nije li ih sramota sta izjavljuju. Unistili su Leskovacku kosarku dovodjenjem igraca sa strane. Ima

  • Hissar Ghetto

    18:23 // 10. 7. 2022.

    Jos Tesa na pleju i Zuca na centru i pali se masina...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: