Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 31. 1. 2021.

| Sport

Leskovačka Dubočica porazom započela 2021. godinu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Dubočica
Poraz na startu; foto: M. Mitić

U prvom zvaničnom meču u ovoj godini rukometaši Dubočice 54 rezultatom 28:24 (15:13) poraženi su na gostovanju u Pančevu ekipi Dinama. I pre ove utakmice Leskovčani su izborili plasman u plej-of, ali su posle ovog poraza pali na 4. mesto tabele A grupe Arkus lige pošto ih je upravo pretekao tim iz Pančeva.

Nakon zimske pauze koja trajala mesec i po dana, Dinamo je rutinski slavio u svojoj hali, u meču u kome je ekipa iz Leskovca tokom čitavog duela bila u zaostatku. Od samog starta, Pančevci su krenuli motivisano da se revanširaju rivalu za jesenji poraz.

U 9. minutu Dinamo je stigao do vođstva od 4 gola, pa je rezultat na semaforu bio 7:3. Trener Dubočice, Saša Pejčić uzeo je tajm-aut, ali se sličan scenario meča gledao sve do samog kraja prvog poluvremena kada je Dubočica uspela da priđe na dva gola zaostatka 15:13 i tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Ključni momenti utakmice bio je početak drugog dela kada je Dubočica dozvolila domaćinu novu seriju od 4:0, i poveli 19:13. Iskusnom domaćinu je to bio znak da je utakmica dobijena i da će do kraja rutinski privesti meč kraju. Najefikasniji igrači bili su Atanasković koji je postigao 8, a Matović 7 golova. Kod ekipe iz Pančeva najefikasniji je bio Milan Golubović koji se 5 puta upisao u listu strelaca i poneo epitet igrača utakmice.

Ovim porazom Dubočica je pala na 4. mesto sa skorom 7 pobeda i 5 poraza ali je već plasman u doigravanje osiguran, pa će utakmica sa Partizanom u sredu 3. februara biti još jedna jaka provera pred početak plej-ofa koji počinje 20. i 21. februara.

Nakon duela sa Partizanom ekipa Saše Pejčića odigraće još dve utakmice sa timovima sa severa Srbije, pošto će u poslednjem kolu Arkus lige gostovati ekipi Crvenke, a u pretkolu Kupa u Kaću ekipi Jugovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: