Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:46, 13. 2. 2020.

| Sport

Leskovački fudbaler zaigrao za austrijskog trećeligaša

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
doderović fudbal
Leskovčanin u novom klubu, foto: privatna arhiva

Nakon godinu i po dana u slovačkom Paludžku, Leskovčanin Ivan Doderović promenio je boje dresa, te će sada braniti mrežu Fudbalskog kluba Angern koji se takmiči u austrijskoj trećoj ligi. Doderović za Južne vesti kaže da se navikava na novi sistem rada i da se nada da će Srbiju i Leskovac predstaviti u najboljem svetlu.

U slovački klub došao je u letnjem prelaznom roku 2018. godine gde je dobio i posao trenera mladih golmana. Doderović kaže da je brzo osvojio simpatije tamošnjih navijača, a u klubu je osnovao i školu za golmane.

Ja sam zapravo prvi strani golman i trener koji je zaigrao i radio za slovački klub Paludžka. Imali smo dobru poluseznonu, a krajem 2019. godine dobio sam ponudu da zaigram za austrijance što sam i prihvatio - kaže Doderović.

Ovaj 32-godišnjak kaže da na novoj klupi ima fudbalera iz Srbije i Hrvatske koij mu pomažu oko komunikacije koja se odvija na nemačkom jeziku.

Privikavam se na ljude i grad. Imam sreću da je trener naš čovek, Dražen Grujičić, a u ekipi su i dva Srbina i Hrvat koji mi pomažu za sve što mi treba. Klub je trećeligaš, a moram pohvaliti odličan rad trenera golmana Kristijana Vebera koji ima tipičan nemački stil - kaže on.

U austrisjki klub je došao po preporuci druga Nenada Nikolića Popaja sa kojim je u leskovačkoj Dubočici napravio prve fudbalske korake.

Dodaje i da za prethodne saigrače ima samo reči hvale i nada se da će dospeti u viši rang takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    12:03 // 13. 2. 2020.

    Nemojte pogrešno da shvatite prethodnu poruku,momka znam iz viđenja i znam da je OK .Radi se o tome da u našim klubovima čak i nižerazrednim trećeligašima potrebna veza da bi neko igrao.Zato momci odlaze sve više vani,kako sportisti tako i mladi ostalih zanimanja.Bojim se da će se trend odlazaka mladih samo pojačati.

  • dejan

    11:54 // 13. 2. 2020.

    Kakva radosna vest,zaigrati za austrijskog trećeligaša kad ne možeš za srpskog trećeligaša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: