Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 26. 10. 2022.

| Sport

Leskovčani predlažu da novi stadion ponese ime heroja sa Košara i bivšeg fudbalera Dubočice

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Stadion Leskovac
Više od 1.000 građana potpisalo peticiju da stadion nosi ime Radoša Cerovića; foto: M. M.

Prva utakmica na stadionu koji se gradi u Leskovcu trebalo bi da bude odigrana početkom aprila, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska radova rekao da bi sami građani trebalo da mu daju ime. Leskovčani već prikupljaju potpise da stadion ponese ime Radoša Cerovića, heroja sa Košara i bivšeg fudbalera Dubočice. Gradnja se bliži kraju, a gradonačelnik Goran Cvetanović smatra da bi bilo najbolje da novim stadionom rukovodi neko republičko preduzeće.

Dolazak fudbalske reprezentacije na otvaranje novog stadiona u Leskovcu obećanje je koje je dao predsednik Srbije, ali je saradnicima i Cvetanoviću prošlog petka predložio da pruže priliku građanima da sami izaberu ime stadiona.

Na sajtu Peticije.online, više od 1.000 ljudi za nekolko dana potpisalo je peticiju da se on nazove po Radošu Ceroviću, koji je poginuo 28. jula 1998. godine na Košarama. On je bio je vojnik 63. padobranske brigade, pa u njegovu čast i jedna ulica u Nišu od 2020. godine nosi njegovo ime, a pre odlaska u rat bio je jedan od najtalentovanijih leskovačkih fudbalera. 20220928_124311 Vučić saglasan da bi ime stadionu trebalo da daju Leksovčani; foto: M. M.

Pored toga što je bukvalno ostavio svoje srce na terenu za Srbiju na Košarama, Radoš je isto tako ostavljao srce na terenu igrajući fudbal za leskovački klub Dubočica kao njen prvotimac. Pre dve godine u Leskovcu je odigrana memorijalna utakmica u Radoševu čast na starom stadionu Dubočica i to je prvi put da Leskovac pomene Radoševo ime na ovakav način - navodi se u peticiji.

Dodaje i se i da je Radoš kao mlad fudbaler i student DIF-a bio pravi primer uzornog sportiste, te da on, ukoliko stadion ponese njegovo ime, neće biti zaboravljen ni kao srpski heroj.


Cvetanović predložio Vučiću da o novim stadionima brine država

Osim Leskovca, nove stadione dobiće Zaječar i Loznica, a o njima bi trebalo da se brine republičko preduzeće koje će biti formirano, kako kaže gradonačelnik Leskovca "upravo na njegovu inicijativu". 20221025_145950 Gradonačelnik predložio da brigu o novim stadionima vodi država; foto: M. M.

Lično sam ja dao predsedniku Vučiću inicijativu da bude formirano republičko preduzeće koje će voditi brigu o stadionama. To će biti najmoderniji stadioni u Srbiji, ali i puno košta njihovo održavanje. Mi ćemo uložiti dodatno novca da sredimo taj deo grada oko stadiona i da to bude centar budućih dešavanja u Leskovcu - rekao je Cvetanović.

Na javnoj raspravi o budžetu koja se pretvorila u politički ”šou”, o održavanju stadiona govorio je i lider Grupe građana "Za Leskovac zajedno" Nenad Zdravković, koji je istakao da se cela Srbija smeje zbog toga što grad sa najnižim primanjima dobija najmoderniji stadion koji će Leskovčani, kako je rekao, otplaćivati dugo u budućnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pametnjakovic_mlqdji

    22:38 // 27. 10. 2022.

    Kakva glupost.....kao što je Niš prepustio gazdovanje Niskim aerodromom Beogradu, budućim akvaparkom, kao što novac od parkiranja u Leskovcu i Nisu ide Beogradu, dajte sve Beogradu, kad ste glupi...

  • Kimi

    17:13 // 27. 10. 2022.

    Dok su ti momci ginuli, Vucic se useljavao u novi stan.

  • Gaga

    17:49 // 26. 10. 2022.

    Leskovac Ima javno preduzece S.C."Dubocica";neka Ono gazduje stadionom!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: