Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 20. 6. 2022.

| Sport

Leskovčanin novi fudbaler Partizana

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Filipović
27-godišnji Filipović u Partizan stigao iz beloruskog Bate Borisova; foto: FK Partizan

Dete leskovačke Dubočice i šampion Evrope sa reprezentacijom Srbije do 19 godina na Evropskom prvenstvu Aleksandar Filipović od danas je i zvanično novi fudbaler beogradskog Partizana sa kojim je potpisao ugovor na 3 godine. 27-godišnjak koji pokriva pozicije levog beka i štopera u Humsku je stigao iz beloruskog Bate Borisova.

Na predstavljanju u novi klub za koji navija od malena, momak iz sela Bogojovce, istakao da nije želeo da propusti priliku da zaigra u crno-belom dresu, ali i da opet sarađuje sa trenerom Ilijom Stolicom, koji mu je već bio trener u Voždovcu.

Kada sam dobio poziv Partizana, znao sam da moram da iskoristim tu priliku, jer se ona ne ukazuje često. Veoma sam srećan što ću biti deo ovako velikog kluba. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja uprave kluba, davaću uvek svoj maksimum kako bi došli do svih trofeja. Ponovni susret sa šefom Stolicom me jako raduje, veoma smo lepo sarađivali u Voždovcu i veoma mi je drago što opet imam priliku da sarađujemo. Imali smo puno lepih momenata u Voždovcu, sada se nadam da će ih biti puno više - rekao je Filipović na predstavljanju.

Svoje prve fudbalske korake popularni Rise napravio je u školi fudbala Lemind kod čuvenog Ljubiše Stefanovića Civuna, a da se radi o velikom talenatu ubrzo su primtili iz Dubočice, gde se razvio u jednog od najboljih mladih defanzivaca u Srbiji.

Sa 16 godina prelazi u Jagodinu, sa kojom ima i osvojen Kup Srbije 2013. godine, a 2016. postaje član Voždovaca. U dresu ”Zmajeva” proveo je dve sezone, da bi potom pošao put Belorusije i Bate Borisova.

Filipović je prošao i sve mlađe kategorije reprezentacije, a bio je član čuvene generacije momaka rođenih 1994. koji su 2013. godine pod trenerskom palicom Ljubinka Drulovića postali šampioni Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PUTKO

    19:21 // 21. 6. 2022.

    Daj da pojaca Dubocicu.

  • PUTKO

    16:48 // 21. 6. 2022.

    Sto ne dodje na pozajmicu u Dubocicu pa da udjemo u Prvu ligu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: