Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 14. 6. 2022.

| Sport

Leskovčanka Nina Stanisavljević najbolja plivačica Srbije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
nina stanisavljević
Nina potvrdila apsolutnu dominaciju sa osvojenih 6 zlata; foto: B. A.

Sa 6 osvojenih zlatnih medalja Nina Stanisavljević proglašena je za najbolju plivačicu Prvenstva Srbije koje je od 9. do 12. juna održano na Košutnjaku. Osim Nininih 6 odličja, njen klub Dubočica osvojio je još 21 medalju.

U konkurencji 360 plivača iz 38 klubova iz cele Srbije u seniroskoj i juniorskoj konkurenciji, 10 plivača Dubočice u Leskovac se vratilo sa ukupno 27 medalja.

Apsolutnu dominaciju potvrdila je Nina Stanisavljević koja je u svim trkama u kojima je učestovavala osvajala prvo mesto. Sa 3 zlata i jednim srebrom okitio se Uroš Živanović, dok je jednu zlatnu medalju manje osvojila Jana Marković. Zlato je osvojio i Marko Ristić, a pridodao je i 2 srebra i 1 bronzu. Tara Rakić je dve trke završila na 2. mestu, dok se u jednoj trci domogla najnižeg stepena na pobedničkom postolju. Po jedno srebro i bronzu osvojio je i Viktor Dimitrijević.

Ukupno 5 medalja osvojile su i štafete. Muški deo tima Dubočice zauzeo je 2. mesto na 4x50 mešovito i 3. mesto na 4x50 slobodno. Po srebro i bronzu osvojile su i plivačice u trkama na 4×200 slobodno i 4×100 mešovito, dok je muško-ženska štafeta osvoijla srebro u trci na 4x100 mešovito.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: