Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 4. 11. 2022.

| Sport

Leskovčanka i Nišlijka brane boje Srbije na Evropskom rukometnom prvenstvu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FB_IMG_1667562045258
Neizostavni deo tima kapiten Leskovčanka Jovana Stoilljković i Nišlijka Marija Petrović; foto: RSS

Duelom protiv selekcije Švedske, rukometašice Srbije će večeras od 20:30 u slovenačkom gradu Celju početi nastup na Evropskom prvenstvu, a neizostavni deo srpskog nacionalnog tima i na ovom šampionatu biće kapiten reprezentacije, Leskovčanka Jovana Stoiljković i Nišlijka Marija Petrović.

Tandem sa juga imaće i veliku i važnu ulogu u timu selektora Uroša Bregara, a prvi izbor na levom beku biće i sadašnja igračica francuskog Šamberija, koja je svoje prve rukometne korake napravila u rodnom Leskovcu i to u Rukometnom klubu Meteor, da bi rukometni put nastavila u Dubočici. FB_IMG_1667561656453 Stoiljković prvi izbor na levom beku; foto: RSS

Stojiljković je u Srbiji branila boje Naise i Zaječara, a 2012. godine se preselila u Francusku, gde je nosila dresove Avra, Nanta i Bresta. Sa reprezentacijom Srbije već ima odličje sa Svetskog prvenstva, pošto je 2013. godine bila među osvajačicama srebrne medalje.

FB_IMG_1667561664249 Važan šraf u igri Srbije i pivot Marija Petrović; foto: RSSVažan šraf u igri na kontinetnalnom prvenstvu Srbije biće i pivot Marija Petrović, koja je do 2015. godine nosila dres Naise. Rodni grad zemenila je Aranđelovcem, gde je branila boje ekipe Izvora (sadšnjeg Bekamenta), da bi u sezoni 2017/18. nosila dres skopskog Vardara. Usledio je prelazak u Rumuniju, gde je prvo bila član Ramnik Valče, a sada brani boje Glorije Buzau.

Evrospko prvenstvo, osim u Sloveniji, igra se još u Crnoj Gori i Makedoniji, a Srbija će nakon večerašnjeg duela sa Švedskom, u nedelju igrati protiv Danske, dok će 8. novembra protivnik biti domaćin Slovenija.

Plasman u narednu fazu takmičenja, koje će trajati do 20. novembra, izboriće prvoplasirane tri selekcije, a bodovi se prenose. Grupa B, u kojoj se nalazi Srbija, ukršta se sa grupom A u kojoj igraju Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska. Iz te novoformirane grupe plasman u polufinale izboriće po dva najbolje plasirana tima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: