Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:28, 3. 4. 2021.

| Sport

Makarić sa dva gola doneo pobedu Radniku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Povratak na pobedničku seriju; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Posle poraza od Rada u prethodnom kolu, uspeli su fudbaleri Radnika da se vrate na pobednički kolosek, pošto su u Surdulici nadigrali ekipu Zlatibora u 29. kolu Linglong Superlige rezultatom 2:1 (0:0). Dvostruki strelac za domaći tim bio je Milan Makarić, dok je gol za goste postigao Krstić.

Od samog starta utakmice, viđena je izuzetno dinamična utakmica u kojoj je Radnik u prvih 15 minuta imao potpunu terensku inicijativu. Prva prilika na meču viđena je upravo u tom periodu igre kada je Bogdanovski iskosa šutirao, ali je jedan igrač Zlatibora izblokirao njegov šut pa je lopta završila u korneru. Novu šansu domaći imali su u 23. minutu kada je Makarić uputio centaršut, ali je Subotić za malo zakasnio, što je značilo da se retultat neće promeniti. Uzvratili su gosti preko Momčilovića koji je iz velike daljine pokušao da ugrozi Kostića, ali je njegov udarac otišao pored stative. Najbolju šansu za gol ekipa iz Čajetina imala je kada je Sević prošao po levom boku, zavrnuo loptu na pet metara, ali je neprecizan glavom bio Lukić. I pored otvorene igre, rezultat na poluvremnu je bio 0:0.

U drugom delu na "Gradskom stadionu" u Surdulici viđeni su i golovi, pre svega zahvaljujući najboljem strelcu lige Milanu Makaraiću koji je za 2 minuta dva puta savladao Čubrkovića. Prvo je bio precizan sa bele tačke u 57. minutu, a onda i duplirao tu prenost u 59. minutu. Nastavilo se sa ofanzivnom igom i u nastvaku, ali obema ekipama je izostala koncentracija u realizaciji. Ipak, nisu gosti odustajali i ta borbenost im se isplatila u 82. minutu kada je Krstić koji je nekoliko minuta ušao sa klupe i savladao Kostića. Pokušali su igrači Predraga Ristanovića da dođu do jednog boda, ali u tome nisu uspeli, pa su bodovi ostali u Surdulici.

Ovom pobedom igrači Slavoljuba Đorđevića izjednačili su se na tabeli sa ekipom TSC-a i nalaze se na deobi 5. mesta, dok su fudbaleri Zlatibora ostali na deobi 18. mesta sa Mačvom, a oba tima imaju po 21 bod.

Naredni meč Radnik igra već u sredu 7. aprila kada će gostovati fenejrašu na tabeli, ekipi Bačke.

Linglong Superliga, 29. kolo: Radnik Surdulica - Zlatibor Čajetina 2:1 (0:0)

Stadion: Gradski stadion u Surdulici

Glavni sudija: Đorđe Maksimović

Žuti kartoni: Radnik: Kostić, Stojanović; Zlatibor: Momčilović, Janjić;

Strelci: Radnik: Makarić (57. i 59. minut); Zlatibor: Krstić (82. minut);

Radnik: Kostić, Đorđević, Radmanovac, Stevanović (od 23. minuta Jokić), Stojanović, Subotić (od 65.minuta Spasić), Bainović, Bogdanovski (od 65. minuta Mlovanović), Lukić (od 46.minuta Oreščanin), Danoski (od 77. minuta Stamenković), Makarić;

Zlatibor: Čubraković, Sević (od 71. minuta Denić), Lambulić, Momčilović, Jezdimirović, Živanović, Dašić, Janjić (od 60. minuta Petronijević), Sudar (od 71. minuta Krstić), Bogićević (od 51. minta Eliomar), Vukić; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: