Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 1. 12. 2021.

| Sport

Među rukometašicama Srbije na Svetskom prvenstvu i Leskovčanka Jovana Stoiljković

Autor:Marko MitićIzvor:Južn vesti
Jovana Stoiljović, rukomet
Jovana sa nacionalnim timom već ima osvojenu srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine; foto: RSS

Danas u Španiji počinje Svetsko prvensto za rukometašice, a na spisku putnica koje je odredio selektor reprezentacije Srbije Uroš Bregar, među 18 imena našla se i rukometašica francuskog Šamberija, Leskovčanka Jovana Stoiljković.

Jovana je svoje prve rukometne korake napravila u školi rukometa Meteor, da bi zatim prešla u redove Dubočice. U Srbiji je još nastupala za Naisu i Zaječar, a 2012. godine se preselila u Francusku, gde je nosila dresove Avra, Nanta i Bresta. Od ove sezone je član Šamberija. Sa reprezentacijom Srbije već ima odličje sa Svetskog prvenstva, pošto je 2013. godine bila među osvajačicama srebrne medalje.

Svetsko prvenstvo u Španiji trajaće do 19 decembra, a srpski nacionalni tim nalazi se u B grupi sa Rusijom, Kamerunom i Poljskom. Prvi protivnik našim rukometašicama 3. decembra od 20:30 biće Poljakinje, dva dana kasnije protivnik je Kamerun, dok će poslednji protivnik 7. decembra biti Rusija.

Utakmicom protiv Poljske počinjemo takmičenje, svi znamo koliko je ta prva utakmica važna, a ja stvarno verujem da će devojke dati svoj maksimum i da će se boriti na terenu, tako da očekujem pozitivan ishod te utakmice. Kamerun igra drugačiji rukomet u odnosu na evropski rukomet i biće nam potrebno malo vremena da se adaptiramo, ali mislim da nam neće trebati puno vremena jer imamo kvalitet. Rusija je dosta podmladila reprezentaciju, ali svi znamo da su velesila i da imaju dobru školu rukometa. Mi ćemo dati maksimum, idemo korak po korak i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i napredovati rekla je Stoiljković.

Rukometašice Srbije su u aprilskim utakmicama baraža protiv Slovačke izborile plasman u Španiju. Srbija je na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine u Japanu zauzela 6. mesto, ali su se od tada od dresa nacionalne selekcije oprostile Andrea Lekić, Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Katarina Tomašević, kao i Katarina Krpež.

Kompletan spisak rukometapica za Svetsko prvenstvo

Golmani: Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen) i Jelena Đurašinović (Jaroslav);

Krila: Tamara Kocić (Bekament BB), Aleksandra Stamenić (Kišvarda), Nataša Lovrić (Jagodina) i Ana Kojić (Mošonmađarovar);

Pivoti: Marija Petrović (Buzau), Marija Jovanović (IBV) i Jelena Agbaba (Budaorš);

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šamberi), Ivana Mitrović (Budućnost), Jovana Jovović (Budaorš), Jovana Kovačević (Glorija Bistrita), Tamara Radojević (Kišvarda), Kristina Liščević (Vlčea), Marija Agbaba (Vašaš), Anđela Janjušević (Šiofok);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: