Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 26. 6. 2018.

| Sport

Međusobnim duelom Radnik i Dinamo počinju seriju prijateljskih mečeva

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik
"Generalka" 14. jula u Surdulici; foto: print screen/Superliga.rs

Krenule su pripreme dva predstavnika juga Srbije u Superligi Dinama i Radnika, a prvu kontrolnu utakmicu ekipe će odigrati upravo jedna protiv druge danas, 26. juna od 18 sati na stadionu “Jumko” u Vranju. Jedan drugom će timovi, koji će na istom stadionu igrati superligaške mečeve sledeće sezone, biti i generalna proba pred takmičenje.

Novajliju Dinamo sem Radnika “isprobavaće” inostrani klubovi, pa tako trener Dragan Antić najavljuje mečeve sa Oleksandrijom iz Ukrajine, Anortozisom sa Kipra, nekom ekipom iz Makedonije, verovatno Vardarom, a postoji mogućnost i da odigraju meč sa jednim bugarskim prvoligašem.

Utakmice sa svima njima igraće u Bugarskoj u koju putuju na pripreme u petak, 29. juna.

U sastavu trenutno imaju oko 25 igrača, priča Antić, od čega više od 10 novajlija, ali među njima nema zvučnijih imena - mahom je reč o mladim igračima.

Čekamo da nam puste pare da bismo doveli 3, 4 dobra pojačanja: štopera, golmana, jednog špica i možda još jednog bočnog igrača i to je to. Imamo mnogo ponuda, ali ne možemo sve da isprobamo, kad bismo sve probali imali bismo 100 igrača. Svi hoće u Dinamo da dođu da igraju, zbog imena, publike, znaju da imamo najviše publike - rekao je Antić.

O parama, kaže Antić, ne žele da govore, jer ih nema, ali istupanje iz Superlige koje je ranije pominjano nije više opcija. Sve utakmice vranjski Dinamo igraće u Surdulici, jer kako kaže, “nikoga ovde ne zanima da pravi stadion”.


Radnik se priprema u Surdulici i na Kopaoniku

Klub sa dužim “stažom” u Superligi Radnik u pripremnom periodu igraće mahom sa domaćim timovima. Tako će sem Dinama igrati i sa superligašem Bačkom, prvoligašem Novim Pazarom i novajlijom u ovom društvu Trajalom iz Kruševca.

Jedini strani tim sa kojim će Surudličani igrati je Rubin iz Kazanja, a taj meč igraće se u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

Prvi deo priprema Radnik obavlja u Surdulici, nakon čega će otputovati na Kopaonik. Veoma je za sada zadovoljan uslovima novi trener Mladen Dodić, a naglašava da je sada najvažnije dovesti igrače u prvim danima prelaznog roka.

Imamo tu neke momke na probi, a zasad nam je najbitnija pozicija štopera. Izuzetno raduje i povratak igrača koji su ranije bili ovde i to potvrdjuje da su poneli odavde lepe uspomene i da se rado vraćaju. To je potvrda da Radnik pravi dobar imidž i ostaje u dobrim sećanjima kako igračima, tako i trenerima - priča Dodić.

Podsetimo, Superliga počinje 21. jula, kada će južnjaci na megdan “večitima”. Dinamo će tada gostovati Crvenoj zvezdi, a Radnik će dočekati Partizan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: