Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 13. 4. 2021.

| Sport

Metalac posle preokreta slavio u Surdulici

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Fudbaleri iz Surdulice doživeli poraz na domaćem terenu; Ilustracija; foto: FK Radnik Surdulica

Nisu uspeli fudbaleri Radnika da vežu novu seriju pobedu u Superligi, pošto su u 31. kolu na domaćem terenu poraženi od ekipe Metalca rezultatom 2:1. Surduličanima je vođstvo doneo Makarić, ali su Mbongu i Maksimović uspeli da preokrenu rezultat i svom timu donesu važna tri boda.

Nastavio se niz da Radnik ne uspeva da savlada ekipu Metalca. Pre gola Makarića u 23. minutu obe ekipe su imale po jednu izglednu šansu, ali su se golmani Kostić i Savić istakli svojim intervencijama. Ipak, golman Metalca nije uspeo da interveniše posle šuta Makarića glavom sa nekih pet metara, pa su domaći stekli prednost. Nije goste uzdrmao vodeći gol Radnika, u svom stilu iz brzih kontranapada su u nekoliko navrata ozbilno pripretili, a do izjenačenja su stigli u 30. minutu kada je Mbongu prihvatio loptu, okrenuo jednog defanzivca Radnika i preciznim udarcem poravnao rezultat. Mogli su Surdiličani na poluvreme da odu sa prednošću, ali je šut Bainovića krajnjim naporom zaustavio Savić.

I u drugom delu meča tim iz Gornjeg Milanovca je što se poseda lopte tiče bio u podrđenom položaju, ali im to nije smetalao da imaju više šuteva u gol od svog rivala. Odlučujući detalj na utakmici viđen je u 59. minutu, opet su igrači Radnika ostavili previše prostora napačima Metalca. Maksimović je primio loptu na nekih 20-ak metara, namestio je na desnu nogu i poslao u gornji ugao golmana Kostića. Krenuli su fudbaleri iz Surdulice na sve ili ništa u nadi da će bar stići do nerešenog rezultata, ali u toj nameri nisu bili baš najkonkretniji pa su sva tri boda otišla u Gornji Milanovac.

Utakmicu je pre vremena završio i strateg Radnika Slavoljub Đorđević koji je zbog prigovora zaradio direktan crveni karton, a sve zbog toga što sudija Radaković sredinom drugog poluvremena jedan start igrača Metalca nije okarakterisao kao najstrožu kaznu.

Radnik je ovim porazom prekinuo seriju od dve pobede, ali su zadržali visoko 5. mesto sa 48 osvojenih bodova, ali odmah iza njih se nalaze Spartak sa 47, odnosno TSC sa 46 bodova. Metalcu je ova pobeda bila mnogo značajnija, pošto su sa ova tri boda uspeli da pobegnu od ekipa koja se nalaze u opasnoj zoni što se tiče ispadanja.

U narednom kolu ekipa Radnika gostovaće ekipi Crvene zvezde, a samo nekoliko dana kasnije isti timovi će na stadionu "Rajko Mitić" igrati i u okviru polufinala Kupa Srbije.

Linglong Superliga, 31. kolo: Radnik - Metalac 1:2 (1:1)

Stadion: Gradski stadion u Surdulici

Sudija: Nikola Radaković

Strelci: Radnik: Makarić 23. minut; Metalac: Mbongu 30. minut, Maksimović 59. minut;

Žuti kartoni: Radnik: Bogdanovski; Metalac: Krajišnik, Jokić, Savić, Milićević;

Crveni kartoni: Radnik: Đorđević (trener);

Radnik: Kostić, Oreščanin, Jokić, Radmanovac, Stojanović, Subotić, Bainović (od 73. minuta Milovanović), Bogdanovski, Danoski, Spasić, Makarić;

Metalac: Savić, Mlađović, Vasiljević, Rogač, Pecelj, Krajišnik, Jokić (od 49. minuta Milćević), Grbović, Maksimović (od 84. minuta Fićović), Mbongu (od 84. minuta Arambašić), Cvetković; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joca

    09:21 // 14. 4. 2021.

    Iz X-2 IDELNA KVOTA ZA KLADIONIČARE HA HA HA ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: