Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 20. 11. 2022.

| Sport

Metaloplastika nanela treći uzastopni poraz Dubočici

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Leskovačani ostali na 6 osvojenih bodova i na deobi 8. mesta tabele; foto: M. M.

Posle neuspeha u mečevima sa Partizanom i Crvenom zvezdom, rukometaši Dubočice pretrpeli su još jedan poraz pošto nisu uspeli da u 9. kolu Arkus lige prirede iznenađenje na domaćem terenu i savladaju ekipu Metaloplastike. Lider na tabeli slavio je sa 26:22 (14:11), pa su ”Vukovi” ostali na 6 osvojenih bodova i trenutno se nalaze na deobi 8. mesta.

Nisu uspeli Leskovčani da prekinu tradiciju i savladaju nekadašnjeg dvostrukog prvaka Evrope, ali i tim koji ove sezone ne zna za poraz. U prvih 30 minuta utakmice rukometaši Dubočice bili su ravnopravan, na momente i bolji rival, a gosti iz Šapca su tek u poslednjih par minuta prvog poluvremena uspeli da ubrzaju tempo i odu na poluvreme sa 14:11.

Tim iz Leskovca je u drugom poluvremenu bilo konstantno u rezultatskom zaostatku, ali su pri rezultatu 20:19 za goste imali par napada da dođu do izjednačenja i uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. To nisu uspeli pa je na drugoj strani stigla kazna i golovima Vranjanca Dodića, Srdanovića i Dakića, Šapčani su rešili pitanje pobednika.

Metaloplastiku su do trijumfa upravo predvodili Dodić i Dakić sa po 6 golova, dok je u ključnim momentima utakmice golman Arsić zaustavljao napade Dubočice i pomogao njegovoj ekipi da osvoji 2 boda.

Kod domaćina najzapaženiji je bio golman Kocić, koji je upisao 12 uspešnih intervencija.

Priliku da prekinu seriju poraza Leskovčani će imati naredne nedelje, kada će u derbiju juga dočekati Topličanin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: