Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 2. 4. 2022.

| Sport

Metaloplastika osvojila Kup u Leskovcu, u finalu u produžetku savladala Vojvodinu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220401_211603
Šapčani posle 6 godina sa trofejem Kupa; foto: M. M.

Nakon 6 godina trofej rukometnog Kupa završio je u Šapcu, nakon što su rukometaši Metaloplastike u leskovačkoj ”Hali sporotova” posle produžetka savladali šampiona Vojvodinu sa 29:28 (25:25). Šapčane su do trofeja predvodili Vojislav Brajović i Mohamed Azis sa po 7 golova, a za golmana turnira proglašen je i njihov čuvar mreže Darko Arsić.

Ljubitelji rukometa uživali su prethodna dva dana u rukometnom spektaklu, a turnir je zaokružen sjajnom finalnom utakmicom. Vojvodina je bolje otvorila duel i povela sa 4:1, ali su se na drugoj strani raspucacali Brajović i Azis. Srdanović je bio najbrži u kontrama, pa su ”Plavi” sredinom prvog dela vodili sa 8:6. IMG_20220401_195334 Publika uživala u rukometnoj predstavi; foto: M. M.

Tim Miodraga Kažića na poluvreme je otišao sa golom prednosti (13:12), a baš kao i u polufinalnoj utakmici protiv Dubočice drugo poluvreme otvaraju serijom golova koja im je donela maksimalnih plus 4 (19:15). Velika požrtvovanost Metaloplastike u odbrani stala je u jednom trenutku, što su rukometaši Vojvodine iskoristili da se u finiš utakmice uđe u egalu (22:22).

IMG_20220401_211504 Metaloplastika šampion Kupa za 2022. godinu; foto: M. M.Nikolić je na 45 sekundi do kraja opet poravnao rezultat (25:25), a ekipa iz Šapca nije iskoristila napad za pobedu, pa se otišlo u produžetak od 10 minuta.

Na polovini dodatnog vremena timovi su zamenili strane, a na semaforu je opet bilo nerešeno (27:27), da bi sa dva vezana gola Metaloplastika rešila pitanje pobednika i radovala se trofeju u Kupu, prvi put posle 2016. godine.

Medalje i pehare finalistima dodelili su predsednik Takmičarske komisije RSS Nebojša Vidanović, predsednica UO RSS Milena Delić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Finale Kupa Srbije: Vojvodina - Metaloplastika 28:29 (25:25)

Dvorana: SRC Dubočica;

Sudije: Nenad Nikolić (Leskovac) - Dušan Stojković (Niš);

Vojvodina: Šijan , Kurteš, Milić 1, Pribak 3, Ocvirk 7 , Verkić, Žmavc 1, Milenković , Rađenović 2, Ratković 1, Tomić 2, Nikolić 7, Rogan , Kljajić 4, Bunjevčević, Bedoui;

Metaloplastika: Pavković, Dodić 1, Jevtić 1, N. Milovanović , Ćosić, Srdanović 4, Mirković, F. Milovanović, Mohamed Azis 9, Ivanić, Arsić, Terzić, Brajović 7, Milenković 3, Mešter 1, Dakić 3;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: