Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 21. 1. 2020.

| Sport

Mladi odbojkaš i košarkašica najbolji sportisti Surdulice, a FK Radnik kolektiv

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Radnik mladi najbolji kolektiv
Kao kolektivi najviše priznanja dobili košarkaši i fudbaleri dva imenjaka Radnika; foto: FK Radnik

Prošle godine najbolji mladi sportista mladi odbojkaš Mile Nikolić, ove je dobio laskavo priznanje u "apsolutnoj konkurenciji" i proglašen je za najboljeg sportistu Surdulice, dok je najuspešnija sportistkinja košarkašica Nina Nešić. Najbolji kolektivi i mlađi i seniorski su oni Fudbalskog kluba Radnik.

15-godišnji Mile Nikolić nagradu za najboljeg mladog sportistu dobio je kao član OK Surdulica, a potom se preselio u redove kadetskog pogona trostrukog uzastopnog šampiona Srbije Vojvodinu. Kao odbojkaš ovog kluba poneo je novo priznanje.

Njegova vršnjakinja Nina Nešić je član KK Karaburma i nastupa i za seniorski i za juniorski tim, u kome je postala i kapiten, baš kao i u školskoj ekipi. Sa ekipom sportske gimnazije koju pohađa osvajala je brojna prvenstva, među kojima se posebno ističu tri titule prvaka Srbije.

Kao stabilan superligaš i tim koji ima brojne mlađe selekcije, i ove godine je priznanje za najbolji kolektiv odneo Fudbalski klub Radnik.

Stabilan superligaš već petu godinu za redom, uspešan kada su u pitanju Kup takmičenja u fudbalu, najbrojniji kada su u pitanju selekcije raznih uzrasta. Veoma uspešan stvaralac novih talenata i formiranja vrhunskih sportista u okviru Omladinske škole. Surdulica je mnogo prepoznatljivija kada se spomene njegovo ime - najavili su na ceremoniji osvajača priznanja.

I omladici Radnika poneli su priznanje najboljeg mladog kolektiva. Reč je o pionirskoj selekciji, koja se nadmeće sa vršnjacima u Drugoj ligi jug i tamo ima perfektan skor ove sezone - 10 pobeda iz 10 mečeva.

Za najbolju mladu sportistkinju proglašena je bokserka kluba Srbija Miljana Ljubisavljević, a za mladog sportistu košarkaš Radnika Martin Nikolov. Klub koji zimuje na trećoj poziciji Prve regionalne lige istok poneo je i nagradu za najboljeg trenera Milana Janjića.

Nagrada najboljem treneru dodeljuje se ove godine mladom čoveku koji je dao nesebičan doprinos u oblasti sporta, ali prvenstveno onog sporta i kluba na čijem je čelu stručnog štaba - najavili su na svečanosti Janjića.

Na 10. ceremoniji namenjenoj najboljim sportistima Surdulice nagrađeni su i oni koji su dali poseban doprinos sportu u ovom gradu, kao i brojna priznanja za perspektivne sportiste. Zanimljivo je da je uvedena i jedna neuobičajena kategorija - najambiciozniji klub i nju je poneo Stonoteniski klub Belo Polje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: