Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 19. 12. 2021.

| Sport

Mladost se revanširala Radniku za poraz iz prvog dela sezone

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnik
Surduličani napadali, Lučanci davali golove; Foto: FK Radnik

Nakon remija sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu, fudbaleri Radnika jesenji deo prvenstva završili su porazom na svom terenu od ekipe Mladosti sa 2:0 (1:0). Strelci za tim iz Lučana bili su Milan Bojović i Miloš Cvetković u 34. i 66. minutu.

Tokom većeg dela utakmice domaća ekipa bila je bolji protivnik na terenu, ali to nisu iskoristili. U 15. minutu zbog žestokog protesta nakon što je sudija Lukić pokazao aut za goste, trener Radnika Dušan Đorđević dobio je crveni karton. Tri minuta kasnije njegov tima je u jednom napadu čak tri puta šutirao. Janjićev i Spasićev udarac odbranio je nekadašnji golman Surduličana Kostić, dok je Subotićev udarac izblokirao defanzivac Mladosti i spasio čist gol.

Jedini šut u okvir gola gosti iz Lučana u prvom poluvremenu pretvorili su u pogodak. Nakon centaršuta Jovanovića sa desne strane, na pravom mestu se našao Bojović i glavom savladao nemoćnog Ranđelovića. Još dva puta su fudbaleri Radnika pretili do odlaska na odmor, ali su udarci Radmanovca glavom i Subotića nogom otišli pored gola.

I u drugom poluvremenu terenska inicijativa Surduličana, šutevi sa distance, ali je mreža golmana Lučanaca ostala netaknuta. Za razliku od Radnika, gostujući tim je i drugu priliku pretvorio u gol. U 66. minutu, nakon greške Spasića, Cvetković je preciznim udarcem duplirao prednost, a kasije će se ispostaviti i postavio konačan rezultat meča. Probali su fudbaleri Radnika da se bar upišu na semafor u poslednjoj utakmici u godini, ali u tome nisu uspeli, pa su bodovi otišli u Lučane.

Bio je to i duel dva tima koja su bila izjednačena na tabeli pre ovog meča, ali će na zimsku pauzu fudbaleri Mladosti otići sa tri boda viška, pa će tim Dušana Đorđevića prolećni deo prvenstva dočekati na 13.mestu sa 21 osvojenim bodom.

Takmičenje u Superligi nastavlja se sredinom februara naredne godine, a fudbaleri Radnika na startu će gostovati u Subotici, ekipi Spartaka.

Linglong Superliga 21. kolo: Radnik - Mladost 0:2 (0:1)

Stadion: Gradski stadion Surdulica;

Sudija: Lazar Lukić;

Strelci: Mladost: Bojović, Cvetković;

Žuti kartoni: Mladost: Radivojević, Maksimović, Gordić;

Crveni kartoni: Radnik: Đorđević (trener)

Radnik: Ranđelović, Radmanovac, Jokić, Stojanović, Bogdanovski (od 77. minuta Stamenković), Medić, Oreščanin ( od 77. minutaNedeljković), Janjić, Subotić (od 68. minuta Dimitrov), Spasić, Milovanović (od 77. minuta Milovanović);

Mladost: Kostić, Milošević, Mićević, Maksimović (od 84. minuta Katanić), Obradović, Radivojević (od 90. minuta Kijevčanin), Gordić (od 90. minuta Radovanović), Cvetković, Baha, Jovanović, Bojović;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JO

    15:15 // 20. 12. 2021.

    Leeleeeee koliko li je tek slaba moja Zvezda, kad ovi dođoši u Surdulici gube od ovakvih ekipa!!??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: