Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 4. 3. 2020.

| Sport

Naisa poražena od Bekamenta u derbiju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
naisa
Sledi Evropa; foto: JV / Vanja Keser

Prvi poraz u Nišu ove sezone rukometašice Naise pretrpele su u "Čairu" pošto su poražene od aranđelovačkog Bekamenta rezultatom 23:19 (9:9) u 15. kolu Superlige. Nišlijke sada imaju četiri boda manje od ekipe iz Aranđelovca koja je prvoplasirana.

Počeo je Bekament bolje, poveo sa 4:1, a onda narednih osam minuta Naisa nije primila gol, a onda ga devet minuta nije dala.

Serijom 5:0 Nišlijke su preokrenule i povele sa 6:4 u 14. minutu. Uzvratile su gošće, povele sa 8:6, pa je Naisa ponovo preokrenula za vođstvo od 9:8, a na poluvremenu je bilo izjednačeno (9:9).

Boljom i sigurnom igrom Naisa je u drugom poluvremenu povela sa 11:9, ali je poslednji put vodila u 35. minutu (12:11). Gošće su serijom 4:0 preuzele vođstvo, koje je do kraja i sačuvala.

Iz niškog kluba imali su dosta zamerki na sudijske odluke, a trener Svetislav Jovanović bio je vidno potrešen nakon utakmice:

Ono što nije dobro, to je što je Naisa jedini klub koji igra Evropu, savremeni rukomet, za razliku od Bekementa. Definitivno da su im sudije dopustile takav način igre. Definitivno je Bekemant iskusniji od Naise, ali je 20 minuta, kada se lomila utakmica, mi smo pali, puštanje prednosi, poslednji napadi, probijanje, sudije dosude gol. Nije dobro za rukomet ono što se dešava. Definitivno Naisa nema isti kriterijum suđenja u Aranđelovcu i Nišu - rekao je Jovanović.

Rukometašice Naise za vikend u Portugalu igraju dvomeč sa Madeirom u četvrtfinalu Čelendž kupa.

NAISA - BEKAMENT 19:23 (9:9)

Niš, hala "Čair". 

Sudije: Darko Stefanović (Zemun) i Branislav Nenadić (Mladenovac).

Sedmerci: Naisa 3 (2), Bekament 5 (4).

Isključenja: Naisa 16, Bekament 8 minuta.

NAISA: Milena Petković (9 odbrana, 1 sedmerac), Ivanović, Teodira (Zdravković) Petković, Đurović, Terzić 2, Radović 2, Stojanovska 1, Teodora Petković, Magdalena Petković, Pejović 4 (2), Milojević 1, Nikolić, Filipović 5, Perazić 1, Rajković, Bogojević 3.

BEKAMENT: Kačarević (13 odbrana, 1 sedmerac), Nićiforović, Simić, Atanasković, Radojičić, Preković, Stepanović 4 (1), Radoičić 1, Stanojlović, Stanić, Stamenić 5, Rajović 2, Grbić, Agatunović, Garović 8, Tomić 3(3).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: