Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:58, 30. 10. 2021.

| Sport

Naisa pretrpela drugi vezani poraz, Dubočica slavila u Aranđelovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
ŽRK Naisa
Polovičan skor timova sa juga; foto: Vanja Kesar

Nakon poraza od Jagodine, rukometašice Naise i drugi put zaredom poražene su u hali ”Čair”, pošto je ekipa Železničara iz Inđije slavila rezultatom 26:24 (15:11). Pobedu su ostvarili rukometaši Dubočice koji su mnogo lakše od očekivanog nadigrali ekupu Šamota sa 26:21 (14:9).

Slabu igru iz drugog poluvremena sa Jagodinom izabranice Živojina Maksića prikazale su tokom većeg dela susreta i sa ekipom iz Inđije. Samo pet igračica se upisalo u listu strelaca, što će se na kraju ispostaviti nije bilo dovoljno da se upiše peti trijumf. Osetniju prednost gošće su napravile krajem prvog dela i na pauzu otišle sa 4 golova prednosti (15:11).

Do 50. minuta utakmice tim iz Inđije održavao je tu prednost, ali su onda igračice Naise krenule svim silama da probaju da preokrenu. Uspele su u 53. minutu da dođu na samo gol zaostatka (24:23), ali su do kraja meča postigle još samo jedan gol, pa su dva boda zasluženo pripala ekipi Železničara. Jedine dve igračice koje sa zapaženim golgeterskim učinkom u timu iz Niša, bile su Teodora Petković i Anja Belić koje su po 8 puta pogađale mrežu rivala.

Nakon 8 utakmica, ekipa Naisa nalazi se na deobi 6. mesta sa skorom od po 4 pobede i poraza, a u 9. kolu protivniku u prestinice će im biti tim Crvene zvezde.


Dubočica bez problema u Aranđelovcu

Iako se očekivalo mnogo više rezultatske neizvesnosti u jednom od derbija 7. kola Arkus lige, terenom su gospodarili rukometaši Dubočice, koji su prvi deo sezone završili sa samo jednim porazom.

Od samog starta ”Vukovi” su stekli prednost, a već u 18. minutu na semaforu je stajalo 9:3. Odbrana Dubočice opet je bila na visini zadatka, baš kao i golman Kocić, pa su do kraja prvog dela primili samo 9 pogodaka. Koliko je odbrana Leskovčana bila jaka govori i podatak da su čak tri igrača pre vremena završila meč, zbog crvenih kartona.

Ipak, to im nije smetalo da i tokom drugog dela uvećavaju prednsot, koja je na 10 minuta do kraja utakmice iznosila 24:16. Domaći su do kraja uspeli samo da ublaže treći poraz u sezoni (26:21).

Pored Kocića, odličnu partiju pružio je Atanasković koji je postigao 9 golova. Ekipa Saše Pejčića nalazi se trunutno na 2. mestu B grupe sa jednim bodom manje od Partizana, a sledeće nedelje gostovaće ekipi Spartaka iz Subotice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: