Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 29. 5. 2020.

| Sport

Nastavlja se Superliga - Radnik dočekuje Proleter u Surdulici

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
trening 1 fk radnik foto dejan mircev
Kratko vreme za pripreme; foto: Dejan Mirčev, FK Radnik

Nakon dva i po meseca pauze zbog pandemije korona virusa nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi, a surdulički Radnik će meč 27. kola elitnog ranga igrati u subotu, 30. maja na svom stadionu kada dočekuje novosadski Proleter. Trener surduličkog tima Simo Krunić kaže da njegova ekipa ide na pobedu, ali da nisu opterećeni rezultatom.

Posle duge pauze, fudbal se vraća na terene, a 27. kolo će se igrati bez prisustva publike. Surduličani su na desetoj poziciji sa 8 pobeda, pet remija i 13 poraza, dok je Proleter na poziciji niže sa po 7 trijumfa i remija i 12 poraza. Iza igrača Radnika je mali pripremni period, kaže trener Simo Krunić.

Moramo uzeti u obzir da smo u to ušli iz nemogućih kućnih uslova za vežbanje u vreme vanrednog stanja. Za ovaj period smo koliko, toliko uspeli da se pripremimo za nastavak prvenstva i verujem da će se to odraziti i kod nas i kod ostalih ekipa. Svi smo u istoj situaciji i kod svih će se osetiti iste posledice. Nastavljamo prvenstvo po novim uslovima koje svi trebamo poštovati, dobro je to što se mečevi direktno prenose na televiziji, a evo od ponedeljka će moći i prisustvo jednog broja gledalaca - kaže Krunić.

U duel sa Proleterom ekipa sa juga Srbije, dodaje Kurnić, ulazi sa željom da pobedi.

Igramo na domaćem terenu, no ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi kao protivnici. Prvo nam je kolo, analizirali smo mečeve koje smo igrali pre pandemije, tražili modele za naš proboj, tj. gledali smo njihove momente gde i oni mogu nas da ugroze, sveukupno kao i uvek tražimo način na koji možemo da im se suprotstavimo. Ovo je maltene početak prvenstva i ove prve utakmice mogu biti vrlo neizvesne. Nismo opterećeni rezultatom, ali smo itekako opterećeni igrom. Treba da videti na kom smo nivou i šta naš igrački kadar može da uradi u ovoj utakmici - kaže Krunić.

O ekipi koja će istrčati na teren u subotu Krunić je rekao da će odlučiti pred meč.

Ne zavisimo samo od jednog igrača. Imamo dosta kvalitetnih momaka koji su spremni i bez obzira na to ko bude izašao na teren mora ispoštovati odnos prema igri na način i u utakmicama koje smo ranije igrali - kaže trener Radnika.

Utakmica RadnikProleter je u subotu, 30. maja od 15 sati na Gradskom stadionu u Surdulici, a najavljen je i prenos na TV Arena Sport 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: