Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:26, 26. 6. 2011.

| Sport

Nikola Milošević sedmi na Svetskom kupu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_kile
Nikola Milošević; foto: judokinezis.com

NIŠ - Džudista niškog Kinezisa Nikola Milošević zauzeo je sedmo mesto na Svetskom kupu u Sao Paolu u kategoriji do 90kg i tako osvojio novih 16 olimpijskih bodova.

Nikola Milošević je nastavio sa odličnim rezultatima i sakupljanjem važnih bodova za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Posle osvajanja petog mesta na Svetskom kupu u Rumuniji i trećeg na Evropskom kupu u Sarajevu, niški džudista je osvojio sedmo mesto na Svetskom kupu u Sao Paolu.

U prvom kolu je bio slobodan, dok je u narednom bio bolji od Šveđanina Dvarbija Joakima, koji je trenutno 171. na listi u kategorji do 90kg. Milošević je u borbi za polufinale izgubio od Brazilca Huga Pesanje koji je trenutno deveti na listi, a na Svetskom kupu u Rio de Žaneriju je bio treći.

Milošević je u repesežu izgubio od Ukrajinca Valentina Grekova, trenutno 28. džudiste na listi i tako zauzeo sedmo mesto na ovom Svetskom kupu.

Ovim plasmanom Milošević je dobio 16 bodova i od ponedeljka, 27. juna popraviće plasman na listi i tako se približiti učešću na Olimpijadi naredne godine.

Naredni Svetski kup je od 7. do 10. jula u Isla de Margarita u Venecueli, gde će ovaj Nišlija pokušati da osvoji još olimpijskih bodova i da popravi plasman.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    14:28 // 27. 6. 2011.

    Kad vec pominjete olimpijske bodove logicno bi bilo da kazete i koliko je potrebno da bi se kvalifikovao i koliko Nikola trenutno ima. Ovako je sve ostalo nedoreceno.

    PS.
    Nikoli puno srece na buducim takmicenjima.

    • Ljubica Stojanovic

      14:56 // 27. 6. 2011.

      Nikola Milošević ima 59 bodova na IJF listi i nalazi se među prvih 90 (još nije izašla nova lista), a lista za Olimijadu nije još objavljena. Veliki broj bodova takmičarima koji su ispred Miloševića uopšte ne važe. A njemu su svi osvojeni u olimpiskoj godini. Takođe, posle 24 džudista koji idu na Olimpijadu preko norme, idu još 2 najbolje plasirana Evropljanina u toj kategoriji, od zemalja koje nemaju predstavnika. Milošević je trenutno najbolje plasiran iz Srbije, pa ima najveće šanse. Tako je nama Nikola Milošević objasnio :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: