Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:36, 28. 9. 2019.

| Sport

Niški Železničar bolji od Dubočice u derbiju "južne pruge"

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
rukomet dubočica železničar
Nišlije slavile u Leskovcu, foto: Bojana Stamenković

Nakon dve pobede, rukometaši Dubočice izgubili su na svom terenu, pošto je u Sportsko-rekreativnom centru u Leskovcu niški Železničar slavio sa 27:26 (13:10). Leskovačka ekipa je ostala druga na tabeli sa 4 boda, a sa istim brojem bodova Nišlije zauzimaju četvrtu poziciju.

U uzavreloj atmosferi "Dubočice", leskovački rukometaši nisu uspeli da slave u derbiju "južne pruge", pošto je Železničar zabeležio drugu pobedu zaredom u sezoni.

Domaćin je bolje počeo, pa u 11. minutu poveo sa 7:3. Golovima Milovanovića i Spasića "Želja" je smanjila zaostatak na 7:5, ali je Pavlović ponovo vratio Dubočicu na plus 3. rukomet dubočica železničar Navijači bodrili leskovačke rukometaše, foto: Bojana Stamenković

Opet su Spasić i Milovanović vodili Nišlije, ali ovog puta do izjednačenja (9:9) u 24. minutu.

Poslednji gol u prvom poluvremenu dao je domaćin u 24. minutu, a Železničar je to iskoristio na najbolji način. Serijom 4:0 preokrenuo i na odmor otišao sa vođstvom 13:10.

Nastavili su niški igrači dobro i početkom drugog poluvremena, imali plus 4, a rukometaši Dubočice, predvođeni velikom podrškom sa tribina, su pokušavali da stignu zaostatak.

U 54. minutu gosti su poslednji put imali plus 4 (22:26), a golovima Nikolića i Marinkovića Dubočica je smanjila na minus 2. Jevtić je u 58. minutu dao gol za vođstvo Železničara 27:24, ali gosti do kraja nisu dolazili do gola. rukomet dubočica železničar Na tribinama 2.000 navijača, foto: Bojana Stamenković

Dva minuta nisu bila dovoljna Dubočici makar za bod, pa je niška ekipa iz Leskovca odnela oba boda pobedom - 27:26.

Dva boda koja su osvojili u Leskovcu daju im vetar u leđa, rekao je trener Železničara Đorđe Teodorović, te će se dobro pripremiti za Šamot.

Ovo je na granici onoga kako bi rukometna utakmica trebalo da izgleda. Falila nam je Dubočica, falio nam je Leskovac ovih 19 godina u Ligi. Sećam se da su ovde bili vrući dueli i utakmice koje su bile za pamćenje. Na ovoj utakmici je bilo svega, i dobre i loše odbrane i napada, tako da je publika imala šta da vidi - rekao je Teodorović.

Trener Leskovčana Saša Pejčić kaže da ih je savladala nervoza, ali da se spremaju za pobedu nad Partizanom. rukomet dubočica železničar Foto: Bojana Stamenković

Žao mi je što nismo uspeli da obradujemo publiku koja je došla u ovolikom broju, ali ipak su imali šta da vide. Bili smo nervozni, imali smo neko opterećenje da pobedimo, ali učimo na greškama i idemo dalje - rekao je Pejčić.

Nakon 3. kola ARKUS lige Dubočica zauzima drugo mesto sa 4 boda, dok je niški tim trenutno četvrti sa istim brojem bodova.

U narednom kolu "Želja" dočekuje Šamot iz Aranđelovca u sredu, 8. oktobra od 18:30, dok Leskovčani u subotu, 5. oktobra od 19 sati igraju sa Partizanom u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepi

    23:35 // 29. 9. 2019.

    Sudije su pokazale da nisu za arkus ligu, na snimku koji se dostupan svima jasno se vidi da se odbrambeni igrac uneo napadacu u skok, izuzetno losa procena, jedino sto je mozda moglo da se svira je faul odbrane, totalni neprrofesionalizam, plus se za svaki ocigledan faul u poslednjih 30 sekundi svira penal mislim da je sve jasno, jasna je reakcija publike koja je uzvikivala "LOPOVI LOPOVI"........

  • Ouzo

    20:14 // 29. 9. 2019.

    Leskovcani,koj gubi,ima pravo da se ljuti! Mnogo se napaliste,sam sto udjoste u ligu,odma bi da budete prvi.De polak.

  • Gaci

    12:43 // 29. 9. 2019.

    Trebalo je više ići na krila a ne bekovi kojima nije išlo. 5 nerealizovanih penala, ali sve u svemu sudije kumovale pobedi želje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: